Голова Швайківської територіальної громади: «Наш пріоритет – якісна освіта для дітей»

  • 1030

Фото без опису

Підведенню підсумків за минулий навчальний рік та плануванню майбутньої діяльності галузі освіти була присвячена нарада-семінар, що відбулась в малому залі Бердичівської райдержадміністрації 25 серпня. Участь в нараді взяли голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян, його заступниця Олена Лещенко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лисюк, директори закладів освіти, їх заступники, голови міжшкільних методичних об'єднань.

Зміцнення матеріально-технічної бази, поліпшення умов навчання дітей, створення нового освітнього простору, підвищення якості освіти – пріоритетні завдання розвитку галузі та особисто голови громади Габріела Мкртчяна. У ході проведення наради голова акцентував увагу на важливих питаннях харчування та підвозу дітей. Нині у процесі створення нове меню, яке незабаром буде представлено на розгляд керівників закладів освіти, батьків та дітей.

Питання вакцинації педагогічних працівників стоїть гостро та нагально. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лисюк наголосив, що у разі встановлення жовтого, помаранчевого чи  червоного карантинного рівня  епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією.

Формування кожної особистості починається з дитинства. Враховуючи все різноманіття проявів людських доль, влада має сприяти тому, аби виховати свідомих та соціально активних, професійних та патріотичних громадян. Розвиток інклюзивної освіти – важливий напрямок роботи для влади. На чому наголосила заступниця сільського голови Олена Лещенко. Заступниця просила звернути увагу керівників закладів освіти на дітей з родин, що перебувають у складних життєвих обставинах. Чи мають діти з сімей даних категорій проблеми зі здоров'ям, чи готові вони до нового навчального року – робота у даному напрямку має бути постійною та систематичною.

Друга частина наради була присвячена методичній роботі. На зустріч з керівниками закладів освіти Швайківської територіальної громади завітала педагог з багаторічним досвідом роботи Надія Бондарчук. Досвідчений вчитель, методист поділилась своїми напрацюваннями. Спільно з освітянами громадами проаналізувала методичну роботу в закладах загальної середньої освіти і акцентувала увагу на особливостях планування роботи на 2021-2022 навчальний рік.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису