Семінар-тренінг для керівників закладів загальної середньої освіти: підвищуємо якість освіти, навчаємось, вдосконалюємось

  • 1312

Фото без опису

Дводенний семінар-тренінг «Внутрішня система забезпечення якості освіти у ЗЗСО. Інформаційна відкритість і прозорість закладу освіти» пройшов на базі Мирославського закладу загальної середньої освіти. Його учасниками стали керівники ЗЗСО Швайківської територіальної громади та їх заступники.  Долучились до заходу заступниця сільського голови Олена Лещенко та начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лисюк. Працювала з педагогами головний спеціаліст управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Анастасія Катинська.

Освітнє середовище закладу, система оцінювання здобувачів освіти, педагогічна діяльність працівників та управлінські процеси закладу освіти – чотири основні напрямки, за якими оцінюються освітні та управлінські процеси закладу освіти. Протягом двох днів педагоги отримали можливість ознайомитись з особливостями функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі.

«Якісна школа – місце, яке діти відвідують із задоволенням. А батьки не хвилюються за їх життя та здоров'я. Якісною школу не роблять яскраві стіни чи нові меблі. Насамперед, це комфортні та безпечні умови для навчання здобувачів освіти та працівників закладу.  Щоб процес підвищення якості освіти був постійним та безперервним, саме керівник закладу повинен забезпечувати функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Звісно, у співпраці із засновником закладу», - наголосила Анастасія Катинська.

Управління Державної служби якості освіти у Житомирській області відкрите для комунікації із засновниками закладів освіти та усіма учасниками освітнього процесу. Анастасія Катинська радить адміністрації закладів постійно підвищувати рівень обізнаності з нормативно-правовими актами у сфері загальної середньої освіти.

Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян зацікавлений у постійному вдосконаленні та підвищенні якості надання освітніх послуг. «Ми постійно працюємо над зміцненням матеріально-технічної бази закладів освіти, створенням нового освітнього простору, його доступності та безбар'єрності», - наголосив Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису