День села Швайківка: «З днем народження, рідне село!»

  • 1902

Фото без опису

З душевними привітаннями, піснями та смачним частуванням – Швайківка відсвяткувала свій день народження. Урочистості пройшли у сільському Будинку культури 21 вересня у день Різдва Пресвятої Богородиці. Зустрічав запрошених та гостей голова Швайківської ТГ Габріел Мкртчян.

День села об’єднав людей різного віку з бажанням відпочити, поспілкуватися один з одним, весело й цікаво провести час. Кожна людина – продовження свого роду та дитя краю, який має свою культуру та історію.

«Дорогі жителі села Швайківка, щиро вітаю вас з Днем села – святом, що об’єднує. Зичу усі вам міцного здоров'я, сімейного затишку та благополуччя», - побажав голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Привітати жителів села з  важливою подією завітали почесні гості – заступники голови Бердичівської районної державної адміністрації Катерина Вислоцька, Сергій Бакуменко, Ярослав Можар та заступник голови районної ради Володимир Діхтяр.  

Слово мовили секретар сільської ради Ольга Гусар та старости сіл: Ірина Мельничук, Наталія Войнівська, Наталія Каченюк, Роман Кваша.

На долю жителів села Швайківка, так як і долю України випало чимало поневірянь. Роки голодоморів та Другої світової війни, в якій загинуло більше сотні швайківчан.

Нині хоробрі воїни-земляки стоять на варті кордонів України та захищають наш мир і спокій. Жителі громади дякують Михайлу Кравчуку, Дмитру Кравчуку, Юрію Кузьменку, Володимиру Кузьменку, Руслану Куцю, Валентину Кавіліну, Роману Демченку, Івану Дем'янчуку, Сергію Горецькому, Василю Плисківському, Андрію Пелеху, Сергію Науменку, Михайлу Толмачову, Роману Трохимчуку, В'ячеславу Люху, Василю Шевчуку, Олександру Яригіну, Сергію Ковальчуку, Юрію Папірнику, Руслану Кравчуку, Сергію Живуну за мирне небо над нами.

Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті Чорнобильська трагедія. Пройшло 35років з того часу, а ми ще довго будемо відчувати на собі її наслідки, чутимемо її дзвони. У ліквідації аварії на Чорнобильській стації брали участь жителі села Швайківка – Іван  Кузьменко та Олександр Лихацький. Вони виконували свій обов’язок, ризикуючи здоров’ям та життям.

Особливі слова вдячності звучали на адресу людей старшого покоління – тих, чия життєва мудрість та досвід допомагають відроджувати рідне село, підтримувати славні традиції свого роду. Найстаршому жителю села Швайківка Михайлу Кузьменку цьогоріч виповниться 93 роки. Також у 2021-му 90-річний ювілей відзначила Мотря Левчук. 85-річні ювілеї святкували та святкуватимуть – Марія Левчук, Єфросинія Науменко, Ольга Федюк, 80-річні – Антоніна Науменко, Марія Миронова, Ганна Трохимчук, Галина Рихліцька.

Привітали на святі жителів села, які цього року стали батьками. Щирі вітання наймолодшим жителям села – Мар'яночці Рудій, Богданчику Сорокопуду та Анечці Бутевич.  А також родинам, які живуть багато років у мирі, злагоді та взаєморозумінні. Це сім'ї Бенедиків – Миколи Якимовича та Ольги Григорівни – 66 років,  Трохимчуків - Володимира Петровича та Ганни Митрофанівни – 61 рік.

На весільний рушник 50 років тому стало подружжя Дмитра Олексійовича та Марії Гнатівни Кузьменків. А цього року свої долі поєднали - Сергій та Тетяна Хоменки і Олександр та Дарина Самсонюки.

За багаторічну сумлінну діяльність жителів села та тих, хто працює на його теренах, було відзначено подяками сільської ради. Слова вдячності адресовані й підприємцям, без спонсорської допомоги яких не обходиться жодне свято.

Учасникам художньої самодіяльності будинків культури сіл Швайківка, Мирославка, Слободище, Райки, Малосілка, Демчин та Катеринівка, учням Швайківської школи та вихованцям ЗДО «Віночок»  вдалось подарувати присутнім незабутні хвилини відпочинку та душевної насолоди.

З днем народження, село Швайківка! Миру, радості, щастя та процвітання кожній родині та рідній країні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису