Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян взяв участь у нараді, присвяченій питанням екологічної безпеки

  • 629

Фото без опису

Про забезпечення виконання делегованих повноважень органів місцевого самоврядування у сфері охорони навколишнього середовища йшла мова на нараді, що відбулась минулого тижня в малому залі Бердичівської райдержадміністрації. Участь в нараді взяли голова Швайківської територіальної Габріел Мкртчян та його заступник Едуард Томашевський.

Основи екологічної безпеки в Україні, проголошені в Декларації про незалежність та на конституційному рівні. Екологічна безпека і рівновага на території України, збереження генофонду народу – обов’язок держави. Питання екології та забруднення навколишнього середовища стоїть досить гостро для багатьох громад. Швайківська – не виняток. Про проблему, пов’язану з екологічним забрудненням водних об’єктів територіальної громади містом вкотре нагадав присутнім на нараді, а особливо працівникам екологічної інспекції,  Габріел Мкртчян. «Права мешканців нашої громади порушуються», - наголосив керівник Швайківської ТГ.  Втім, вирішити проблему досить складно, про що повідомили представники міської влади. Власних очисних споруд місто не має, а ТОВ «КЕС»  не може виправити ситуацію. Як розгортатимуться далі події, покаже час. Та голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртян постійно рухатиме дане питання та сприятиме втіленню в життя заходів, спрямованих на захист прав жителів громади.

Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та хімічними речовинами поінформував про розроблення та затвердження схем санітарного очищення населених пунктів, визначення території для розміщення відходів, відповідно до законодавства.

Під час наради було обговорено питання щодо дотримання вимог Водного та Земельного кодексів України, організації мобілізаційної підготовки на території району.  

Фото без опису

Фото без опису