День усиновлення – свято милосердя!

  • 421

Фото без опису

В останній день вересня Україна відзначає День усиновлення – це  надзвичайно тепле свято людяності та милосердя, яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Голова Швайківської сільської ради Габріел МКРТЧЯН щиро вітає із святом родинного затишку та дитячої надії, всіх, хто причетний до цього свята - усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою для Вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих, так і з боку дитини. Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають забезпечити їм гідне життя, але тільки в тому разі, коли ми – громадяни, небайдужі до дитячих доль допоможемо відкрити нові обрії  для малечі, яка має право на щасливе майбутнє.

Право дитини на сім’ю закріплено на законодавчому рівні і перш за все – в Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, Сімейному кодексі України тощо. Сім'я є найкращим середовищем для зростання здорової дитини. Кожна година, день, рік, які дитина проживає в люблячій родині - це інвестиція в її успішне майбутнє.

На сьогодні на території Швайківської сільської ради проживає 3 усиновлених дитини в сім’ях жителів громади, які відкрили своє серце для дітей, а також 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників.