Швайківська сільська рада: забезпечуємо всебічний розвиток дітей

  • 995

Фото без опису

Світ кожної дитини є неповторним і особливим, і ми, дорослі, докладаємо всіх зусиль, аби вони мали благополучне життя. Мабуть, кожну родину, де росте дитина непокоїть питання, як забезпечити повноцінний розвиток в цілому, та мовленнєвий, психологічний розвиток зокрема.

Розвиток мовлення дитини починається від  народження. Навички правильного мовлення дитина набуває в сім’ї. Все те, що роблять батьки для загального та мовленнєвог розвитку своєї дитини має велике значення для всього її подальшого життя. Сьогодні  багато батьків, які  помічають проблеми з мовленням дитини, готові до співпраці з педагогами. Для проведення результативних занять потрібна консультація спеціаліста. Тож  робочою групою у складі Валентина СЕРЕДЮКА – т.в.о. директора КУ «ІРЦ», Вероніки МАЦЮК - логопеда КУ «ІРЦ», Аліни РОГУЛЬКО – завідувача служби у справах дітей, Вікторії ПРИСЯЖНЮК – директора КУ «Центр надання соціальних послуг» було здійснено виїзні консультації до чотирьох шкіл Швайківської сільської ради.  Мета візитів -  робота з дітьми щодо правильного мовлення та надання консультацій практичного психолога. Усі школярі, батьки яких надали згоду, отримали індивідуальне заняття  та рекомендації щодо подолання проблеми. Також окремим дітям та їх батькам було надано консультацію практичного психолога.

Дуже приємно, що директори Мирославського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені О.І. Онишка, Райківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Слободищенського  закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Швайківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Швайківської сільської ради активно долучились та організували проведення відповідних занять. Значна кількість батьків виявила бажання були присутніми під час занять. Відподні рекомендації отримали і педагоги. Зокрема, стосовно тих дітей, чиї батьки були відсутні.

Фото без опису

Фото без опису

Завідувач служби у справах дітей

Аліна РОГУЛЬКО