Зустріч з громадою села Райки: на порядку денному – медичні питання

  • 686

Розвивати  первинну ланку медицини вважає одним зі своїх першочергових завдань голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян. Медицина на місцях повинна бути якісною, сучасною та доступною. Про це вкотре наголосив голова громади на зустрічі з мешканцями села Райки, що відбулась 12 січня. Тема для спілкування та обговорення – діяльність Швайківського Центру первинної медико-санітарної допомоги, знайомство з директором центру, лікарем-терапевтом Олегом Ковшиковим та лікарем-педіатром Галиною Ковшиковою.  

Швайківський Центр ПМСД робить перші впевнені кроки. Підприємство отримало  ліцензію на надання медичних послуг та поступово вливається  до системи електронної медицини. Розпочався процес укладання декларацій з лікарями Швайківського ЦПМСД.

«Закликаю вас бути свідомими та заключати декларації саме з нашими лікарями. Потрібно розуміти, що кожна нова декларація – додаткове фінансування, яке отримає наше ПМСД. Кошти, отримані від НСЗУ, ми зможемо спрямувати на ремонт та осучаснення наших ФАПів, закупівлю нового обладнання та підвищення оплати праці наших медичних працівників», - наголосив Габріел Мкртчян.

На зустрічі з райківчанами голова громади нагадав і про приємні перспективи: за сприяння народного депутата України  Богдана Кицака у селі Мирославка незабаром розпочнеться будівництво сучасної амбулаторії сімейної медицини. «Чому саме у Мирославці? З точки зору зручності. Через Мирославку проїздять усі рейсові автобуси, що курсують у нашій громаді, тож нашим жителям буде простіше дістатися сюди, аніж в будь-ке інше село», - зазначив Габріел Мкртчян.

Голова громади сподівається, що люди прислухаються до його прохань та укладуть декларації з лікарями Швайківського Центру ПМСД. Це єдине, до чого закликає жителів сіл керівник громади. зі свого боку, Габріел Мкртчян докладе максимум зусиль, аби медицина Швайківської громади тримала високу марку та задовольняла потреби людей.