Голова Швайківської громади Габріел Мкртчян зустрівся з працівником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитром Сергієнко

  • 873

Фото без опису

Працівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитро Сергієнко здійснив моніторинговий візит до Швайківської сільської ради. Поважний гість зустрівся з головою громади Габріелом Мкртчяном, його заступником Едуардом Томашевським та начальником відділу з питань соціального захисту населення Тетяною Носадчук.

Спілкування видалось насиченим та змістовним. Візит поважного гостя у Швайківську громаду був присвячений темі  дотримання житлових прав осіб з інвалідністю внаслідок війни, зокрема, ветеранів АТО/ООС  та членів їхніх сімей.

Станом на 10.02.2022  року у Швайківській сільській раді на квартирному обліку перебуває 9 осіб, яким передбачено виплату грошової компенсації на придбання житла, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 №719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України , а також членів їх сімей» (зі змінами) та 1 особа, відповідно до постанови КМУ від 28.03.2018 № 214 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей».

Потреба для виплати вищезгаданої компенсації становить 8960,2 тис. грн.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Тетяна Носадчук,

начальник відділу з питань соціального захисту населення