Габріел Мкртчян: «Випалювання сухої трави – безвідповідальність та злочин»

  • 1452

Фото без опису

У складний час, коли в Україні триває війна, гинуть люди, зазнають бомбардувань та обстрілів міста та села, знаходять громадяни, які додають  клопоту для роботи рятувальників, медиків та правоохоронців.

З настанням весни розпочинаються прибирання в саду і на городі. З першими сонячними променями жителі розпочинають активно спалювати траву, залишки листя та різноманітне сміття. Нерідко  добрі наміри щодо наведення порядку призводять до згубних наслідків не лише для довкілля, а й життя та здоров'я людей.

Трагічний випадок стався цими днями у нашій громаді. Під час спалювання сухої трави загинув 69-річний житель села Швайківка.

«Вкотре наголошую, що випалювання сухої трави – це злочин. А також небезпека для людей та суттєва шкода довкіллю. Закликаю жителів громади відмовитись від практики спалювання сухої трави. Хочу нагадати: спалювання сухої трави – є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено накладання штрафу», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Зауважимо: самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із природною рослинністю або її залишків та опалого листя на земельних ділянках, у смугах біля автомобільних доріг та у парках тягне за собою накладання штрафу у розмірі від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн).