Чим живе культура Швайківської громади в умовах воєнного стану

  • 1488

У час війни розвиток культури набуває особливого значення. Культура  єднає нас у розумінні, хто ми є, надає сенсу боротьбі за спільні цінності та спадок. Протягом 69 днів повномасштабної війни працівники галузі працювали та допомагали, підтримували та надихали. Про підсумки роботи та майбутні плани працівники культури говорили на нещодавній нараді, що відбулась за участі сільського голови Габріела Мкртчяна та його заступниці Олени Лещенко.

Життя українців після 24-го лютого розділилось на «до» та «після». «Війна змусила нас внести корективи у плани. Нині багато чого втратило сенс. Але я вірю, що після Перемоги ми обов’язково зробимо все, що планували та навіть більше і краще. Головне, щоб ми були живі та здорові», - звернувся голова громади Габріел Мкртчян. Він подякував працівникам закладів культури за роботу та небайдужість.

Приємно, що у когорті працівників культурної сфери  відбулось поповнення. На нещодавній сесії сільської ради директором Будинку культури села Мирославка призначено Наталію Кавілін. Коротко розповідаючи про себе, творча жінка, учасниця фольклорного колективу «Родинний оберіг» наголосила на найважливішому: «Я хочу працювати».  

Напередодні Великодня Будинки культури та клуби втілили в життя мистецькі проекти, спрямовані на підтримку наших захисників. Дитяча безпосередність та щирість, пісні-присвяти та численні малюнки – найщиріші подарунки для тих, хто нас захищає.

Не єдиними мистецькими проектами жила галузь протягом двох місяців. Працівники культури  поповнили волонтерські ряди – плели маскувальні сітки, готували і продовжують готувати різноманітні смаколики нашим воїнам. Разом із працівниками закладів освіти дбають про активне дозвілля малечі. Особливо тих дітей, які прибули до громади із регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Прибрані території довкола клубів та будинків культури приємно тішать око. Працівники галузі, традиційно, незмінні учасники та активісти заходів з благоустрою.

Щодо планів на майбутнє: працівники культури планують провести творчі заходи та майстер-класи до Дня матері та Дня пам'яті, який відзначатимуть 8 травня. Готуються і до Дня вишиванки, піднімаючи патріотичний дух жителів громади.

Загалом, планів багато. Надійний захист наших воїнів та об'єднавча енергія культури сприятимуть й надалі духовному відродженню української нації, утвердженню історичної правди та справедливості.