Зустріч з громадою села Мирославка: на порядку денному – питання пасовищ

  • 1183

Фото без опису

Втрата частина пасовища спонукала жителів вулиць Гардишівської, Демчинської та Поперечної, що у Мирославці, зустрітись з орендарем земельної ділянки. Допомогти вирішити ситуацію та вислухати нарікання людей прибули сільський голова Габріел Мкртчян, заступник сільського голови Едуард Томашевський, староста Мирославського старостинського округу Ірина Мельничук.

Фото без опису

Ситуація виявилась наступною: земля, яку жителі села використовували, як пасовище, перебуває у власності. З орендарем було домовлено, що для зручності людей замість згаданого пасовища громада надає йому земельний масив такої ж площі, але в іншому місці. Попередній орендар дотримувався домовленості, проте теперішнього забув повідомити. Принаймні так стверджує підприємець, який зорав землю, на якій люди випасали худобу. Розгублені та засмучені господарі звернулись до старости Ірини Мельничук та сільського голови Габріела Мкртчяна.

Фото без опису

Зустріч виявилась насиченою та емоційної, та за підсумками сторони дійшли згоди. Підприємець готовий віддати під випасання худоби сусіднє поле, на якому засіяна пшениця, а на зораній площі посіяти траву, аби з часом жителі села могли знову використовувати ділянку. Людей така пропозиція задовольнила. Жителям громади вкотре було роз’яснено порядок оформлення громадських пасовищ. Ситуація, що виникла, вкотре засвідчила, що  діалог та конструктивна розмова, допоможуть знайти вирішення будь-якої проблеми, але про особисту відповідальність кожного забувати не варто.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису