Патріотична робота у Швайківському ліцеї: з вірою в Збройні Сили та Перемогу України

  • 703

Фото без опису

Швидко, мов весняні струмки, збігають дні, квітнуть дерева, приходять у світ нові люди. Але не згасає сьогодні біль про тих, хто не шкодує своєї крові, хто приносить на вівтар свободи найдорожче — життя. У наших серцях біль, туга за людьми близькими і невідомими, за всіх, хто боронить Україну від ворогів.

На нашу рідну землю прийшло лихо - біль утрат. Уже 82 дні ми не можемо спати спокійно: гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави. 

Діти Швайківського ліцею говорять: «Ми просимо Бога зробити так, щоб війна закінчилася.»

Тому в закладі освіти проводиться систематична робота з патріотичного виховання. Учні залучаються до різних напрямків: підтримували воїнів ЗСУ малюнками, брали участь у розписі великодніх писанок для захисників, писали листи-подяки для вчителів-воїнів. Діти є активними учасниками у волонтерського руху «Золоте серце». 

Проводиться поповнення музейної експозиції ліцею «Пишемо історію не чорнилом, а кров'ю». Випускник Швайківського закладу освіти Трохимчук Василь Степанович, художник, що нині проживає у м. Вінниці, подарував в музей свою картину, на якій зображено мужніх, сильних духом і волею чоловіків-воїнів. 

Наша ненька Україна потопає в сльозах від горя, але з болем у серці учні ліцею говорять: «Ми віримо ЗСУ! Ми - Пам´ятаємо! Ми - Перемагаємо!

Слава Україні !Героям Слава!».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Катерина Куцак, заступник директора з виховної роботи