Пам'ять про Героя житиме вічно: жителі Бубівки підтримали ініціативу про перейменування вулиці на честь Романа Юрчука

  • 1024

У Мирославці вулицю Бубівка перейменують на честь полеглого Героя Романа Юрчука. Ініціативу голови громади Габріела Мкртчяна спочатку підтримали члени виконавчого комітету, згодом депутатський корпус.

3 червня відбулось громадське обговорення з приводу перейменування. У Будинку культури села Мирославка  зібрались жителі вулиці Бубівка, які своєю присутністю та голосуванням засвідчили – ініціатива сільського голови обов’язково має бути втілена в життя.

«Ніхто й ніколи не зможе повернути сина батькам, дружині – чоловіка. Все, що ми можемо – пам’ятати, шанувати та увіковічнити пам'ять про Героя у наших душах, серцях та історії», - наголосив Габріел Мкртчян.

Нагадаємо, що Роман Юрчук загинув 15 квітня  в запеклих боях поблизу міста Попасна. Сім'я втратила турботливого сина та люблячого чоловіка. Він  був кращим з кращих. Вражають не лише його людські якості, а й бойовий досвід. За плечима у чоловіка -  участь в АТО (ООС), нагорода орденом «Народний Герой України» та іншими численними нагрудними знаками, що вручають за справді видатні заслуги. З початком повномасштабного вторгнення Роман Юрчук один із перших був мобілізований до лав Збройних Сил України та віддав життя за свободу й незалежність Батьківщини.

«Вулиця, де жив Роман Юрчук достойна носити ім'я Народного Героя України. Тож увічнимо його ім'я на сторінках історії нашого села та рідної вулиці», - зауважила староста Мирославського старостинського округу Ірина Мельничук.