Президент України посмертно нагородив орденом «За мужність» Романа Юрчука

  • 868

Фото без опису

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено жителя села Мирославка Романа Юрчука.

Указ № 390/2022 «Про відзначення державними нагородами» був опублікований на офіційному сайті Президента України 3 червня. Серед численних імен та прізвищ – ім'я Романа Юрчука – мужнього, справжнього, вірного військовій присязі та обов’язку.

Нагадаємо, що Роман Юрчук загинув 15 квітня в запеклих боях поблизу міста Попасна. Сім'я втратила турботливого сина та люблячого чоловіка. Він  був кращим з кращих. Вражають не лише його людські якості, а й бойовий досвід. За плечима у чоловіка -  участь в АТО (ООС), нагорода орденом «Народний Герой України» та іншими численними нагрудними знаками, що вручають за справді видатні заслуги. З початком повномасштабного вторгнення Роман Юрчук один із перших був мобілізований до лав Збройних Сил України та віддав життя за свободу й незалежність Батьківщини…

У жорстокій та кривавій війні, яку розпочала російська федерація, Україна втрачає своїх найкращих синів то дочок. Швайківська громада збереже світлу пам'ять про свого Героя, земляка Романа Юрчука.