26-ій річниці Конституції України присвячується…

  • 753

Фото без опису

З обмеженнями  та дотриманням заходів безпеки у Швайківській громаді відзначили День Конституції України. Захід відбувся у клубі села Райки.

26-та річниця ухвалення Основного Закону держави – подія значуща та важлива. Цьогоріч Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення російської федерації.

Працівники культури громади спільно з учнівською молоддю згадали у молитвах Героїв, які віддали свої життя за майбутнє України. Дмитро Кузьменко, Руслан Юсупов, Роман Юрчук – пам'ять про загиблих гуртує нас, дає мудрість та наснагу для зміцнення держави на власній землі.

Понад 8 років триває війна. Громада вдячна усім землякам-героям, які захищають рідну землю. Ми пишаємося воїнами, жителями наших сіл, які отримали високі державні нагороди -  Сергієм Бліновим, Олександром Орлюком, Кирилом Орлюком та Анатолієм Стучиком. Героїзм українців у відстоюванні прав та свобод став прикладом для всього світу.

Стаття 3 Основного Закону держави говорить: «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність...». Цінності, що прописані у Конституції, єднають наш народ у боротьбі проти російського агресора. Ми, українці, знаємо, що житимемо вільно на своїй землі. Ми віримо нашим Збройним Силам та рухаємось впевнено до перемоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису