Сесія Швайківської сільської ради: емоційно, дискусійно, активно

  • 745

Фото без опису

Сучасне та майбутнє громади залежить від кожного з нас. Сьогоднішні наші дії, кроки та рішення впливають на перспективи подальшого розвитку. Нині наша держава виборює право на вільне та самостійне життя, проходить непростий та тернистий шлях. Бути такими, як раніше, ми не маємо морального права. Настав час діяти, змінювати та активно працювати на місцях, створювати надійний тил для наших захисників та наближати довгоочікувану й омріяну перемогу.

Чергова сесія Швайківської сільської ради виявилась досить активною та дискусійною. На порядок денний було винесено шістнадцять питань, проте не з усіх вдалось прийняти позитивні рішення.

Депутати затвердили розпорядження сільського голови, прийняті з основної діяльності та методику розрахунку плати за оренду нерухомого майна, продовжили договір оренди нерухомого майна. Внесли зміни до структури та штатної чисельності КНП «Швайківський Центр первинної медико-санітарної допомоги», затвердили звіт про виконання фінансового плану підприємства. Важливим стало питання про внесення змін до бюджету Швайківської сільської ради. Також депутати  змінили назву відділу освіти, молоді та спорту, який тепер іменуватиметься – відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Швайківської сільської ради.  На чільному місці -  земельні питання, які потребували термінового прийняття рішень.

Каменем спотикання для депутатів стало питання «Про затвердження Порядку виявлення, обліку та набуття у комунальну власність Швайківської сільської ради майна відумерлої спадщини та безхазяйного майна».  Законодавство України, постанови Кабінету Міністрів зобов’язують органи місцевого самоврядування навести лад у даній сфері. Тим паче, нині це питання набуває особливої актуальності, адже через повномасштабне вторгнення російської федерації зруйнована значна частина живого фонду України. Багато громадян втратили житло, тож громада могла б допомогти постраждалим. А також своїм жителям, які перебувають на квартирному обліку.  Але  деяких депутатів така ініціатива чомусь насторожила. Свою позицію вони мотивують тим, під час воєнного стану у працівників сільської ради вистачає роботи і нині не час займатися покинутими будинками і земельними ділянками.

«Чи потрібно під час війни займатися наведенням порядку? Не просто потрібно, ми зобов’язані це роботи. Тим паче, цього вимагає законодавство України. Позиція депутатів дивна та незрозуміла. Незабаром нам знову доведеться повертатися до розгляду даного питання», - наголосив заступник сільського голови Едуард Томашевський.

Теперішня ситуація в державі вимагає прийняття часом непростих, але потрібних рішень. Громада зобов’язана проводити реформи та наводити лад у різних сферах. Лише тоді ми зможемо розвиватись та рухатись вперед. Це важливо збагнути кожному. Особливо, обранцям, чиї рішення мають силу.   

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису