Візит до родини, яка перебуває у складних життєвих обставинах

  • 791

Доля кожного маленького жителя важлива для керівництва Швайківської громади. Збереження життя та здоров'я дітей, їх фізичний та емоційний розвиток – речі, які  мають бути пріоритетними для дорослих. Проте не всім батькам до снаги це зрозуміти. Саме з такими родинами постійно працює служба у справах дітей Швайківської сільської ради. Долучається до профілактичної голова громади та його заступники, старости та працівники сільської ради, адже навчити деяких батьків сумлінно виконувати свої обов’язки – завдання не з простих.

Виїзди у старостинські округи з метою виявлення родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, - важливий напрямок роботи сільської ради та служби у справах дітей зокрема. Проте такі сім’ї виявляються не лише під час виїздів. Інколи надходить інформація від соціальних служб інших громад про переїзд таких родин.

Минулого тижня заступник сільського голови Едуард Томашевський, завідувач служби у справах дітей Аліна Рогулько, староста Райківського старостинського округу Наталія Войнівська навідались до родини, яка нещодавно прибула у село Райки. Про переїзд мами з трьома малолітніми дітьми одного, трьох та шести років на територію нашої громади сільську раду повідомили соціальні служби міста Бердичева.

Під час спілкування з матір'ю вдалось з'ясувати ряд проблемних питань. Зокрема, щодо наявності   необхідних речей, одягу, засобів гігієни, продуктів харчування. Вдалось спільно обговорити шляхи виходу зі  складних обставин. Наголошено про необхідність підписання декларації з лікарем-педіатром для здійснення контролю за станом здоров’я дітей.

Матір попереджено про відповідальність за  неналежне виконання батьківських обов’язків.