Габріел Мкртчян: «Його ім'я звучатиме і в пам'яті, і в спогадах, і в назві вулиці…»

  • 1298

Фото без опису

Кажуть, що час лікує. Та скільки має пройти днів, місяців, років,   щоб зменшити біль втрати від смерті сина, чоловіка... Цей біль виснажує душу та  робить хворим серце. Свідомість відмовляється вірити, сприймати, що рідну людину більше ніколи не повернути.  Доводиться жити далі з цим нестерпним болем, пам’ятати та берегти світлі спогади про того, кого немає поряд з нами…

Швайківська громада в неоціненному боргу перед загиблим Героєм російсько-української війни Романом Юрчуком. З метою увіковічення пам'яті про воїна на його честь було перейменовано вулицю Бубівка, що в селі Мирославка. Саме на цій вулиці жив Герой, тут живуть його батьки. За кошти сільської ради придбано таблички кожен жилий будинок, які жовто-блакитним розмаїттям кольорів сповіщають – вулиця Романа Юрчука.  

Перейменування ініціював голова Швайківської громади Габріел  Мкртчян. Ініціативу підтримали члени виконавчого комітету, депутатський корпус, громада села.

«Він віддав своє життя за кожного з нас. Роман Юрчук назавжди в наших думках, в справах задля наближення перемоги України. Його ім'я звучатиме і в пам'яті, і спогадах, і назві вулиці. Вічна слава Герою та уклін батькам, що виховали такого сина», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Україна – держава, де в різні часи жили патріоти, готові постояти за неї. На жаль, століттями нам доводиться виборювати те, що належить поправу – рідну землю. Хочеться вірити, що теперішня борня вирішальна, і ми збудуємо державу, про яку мріяли наші предки, і в якій щасливо житимуть майбутні покоління українців.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису