День відкритих дверей у Райківській виправній колонії № 73

  • 991

Фото без опису

День відкритих дверей провели у Державній установі «Райківська виправна колонія (№ 73)». Відвідали заклад та перевірили умови утримання засуджених начальник районної військової адміністрації Людмила Димидюк, голова районної ради Олександр Балянов, народний депутат України Богдан Кицак, голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян, представники силових структур та інші почесні гості.

Символічно, що День відкритих дверей у Райківській виправній колонії відзначили  12 липня. Саме цього дня у церкві Святих первоверховних апостолів Петра і Павла, що діє в установі з 2011 року,  відзначається престольне свято. Цього року храм перейшов у підпорядкування Православної Церкви України.

Начальник державної установи, полковник внутрішньої служби Віктор Муц провів екскурсію виправною установою. Гості отримали можливість відвідати їдальню, ізолятор, відремонтовані приміщення кімнати побачень, місця проживання засуджених. Усі ремонтні роботи засуджені виконують власними силами.

В колонії налагоджено власне виробництво по обробці деревини. Незабаром тут має з'явитися лінія з виготовлення європодонів.

Серед приємного: три роки тому в установі відновила роботу кінологічна служба. Нині колонія має власний собачий розплідник, в якому перебуває понад 25 собак.

«Зміни, які ми сьогодні бачимо у виправній установі, не можуть не радувати. Колонія розташована на території нашої громади, тож для нас важливо, щоб установа розвивалась і змінювалась. Налагодження власного виробництва дозволяє засудженим працювати, а відтак ставати на істинний шлях виправлення. Дуже хочеться вірити, що після відбування покарання ці люди на волі будуть законослухняними громадянами держави. Дякую керівництву установи за роботу, сумлінне та професійне виконання обов’язків», - зауважив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Високо оцінила позитивні зміни та розвиток установи начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк.

Нині Райківська виправна колонія може  слугувати прикладом належного відношення до засуджених. Ув’язнені відбувають покарання в належних умовах, що допомагає усвідомити провину та стати на шлях виправлення.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису