Габріел Мкртчян: «Профілактична робота з деякими батьками – наш обов’язок перед їх дітьми»

  • 836

Фото без опису

Спілкування з людьми, робочі поїздки та зустрічі голови громади Габріела Мкртчяна, його заступників з жителями  дозволяють не лише бути ближчими до людей, а й  вирішувати суперечливі питання та непорозуміння. Часто візити  відіграють профілактичну роль. Особливо, це стосується родин, які перебувають у складних життєвих обставинах і у яких виховуються неповнолітні діти.

Деякі вчинки та дії жителів громади стають предметом загального розголосу та сорому. Мабуть,  багато хто встиг прочитати у повідомленнях засобів масової інформації про  «щедрий урожай», який вдалось зібрати правоохоронцям на території нашої громади. 981 рослину конопель виявили працівники поліції на присадибній ділянці  40-річної жительки села Слободище. Нагадаємо, що незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості від 50 рослин і більше караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Тепер таке покарання очікує на жінку, яка сама виховує двох дітей. Чи думала? На що розраховувала? Саме з такими питаннями завітали до порушниці голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, завідуюча служби у справах дітей Аліна Рогулько. Ствердної відповіді на жодне з питань вони отримали. На жаль, матері бувають і такими. Власні бажання, недалекоглядність, безкарність спонукають їх до безглуздих вчинків, затуманюють очі та дозволяють в такі миті забути про дітей. Щодо дітей, то питаннями опіки та догляду за ними служба у справах дітей займеться після офіційного визнання жінки винною у скоєнні злочину. А таке рішення може винести тільки суд. Сільська рада стежитиме за перебігом судових засідань, так як дана сім'я тривалий час знаходиться на контролі соціальних служб.

«Візити до родин, які перебувають на обліку служби у справах дітей, - важливий напрямок діяльності сільської ради та голови громади зокрема. Діти – найважливіше, що є у нашому житті. Їх здоров'я, благополуччя та гармонійний розвиток мають бути пріоритетами для дорослих. Профілактична робота з деякими батьками – наш обов’язок перед їх дітьми», - наголосив Габріел Мкртчян.

Перебуваючи у Слободищах, голова громади завітав у родину, де під опікую бабусі перебуває четверо онуків. Батьки дітей позбавлені батьківських прав. Габріел Мкртчян перевірив умови проживання родини, поспілкувався з дітьми. Також було наголошено про необхідність цільового використання державної допомоги на дітей, яку щомісяця отримує опікун.

Фото без опису