Вітання з Днем Української державності від голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна

  • 493

Фото без опису

Сьогодні, у День хрещення Київської Русі-України та  день пам'яті святого князя Володимира Великого, ми  вперше відзначаємо День Української державності.

Україна – могутня держава, з багатою, більш ніж тисячолітньою історією Української державності, самобутності, культури. Перша згадка про Київ датується 482 роком. А у 988-му князь Володимир Великий перейняв християнство з Візантії. Ще тоді, 1034 роки тому, Київська Русь зробила необхідний крок для розвитку країни та зміцнення її зв’язків з іншими європейськими держави.

На жаль, ми відзначаємо День державності у час повномасштабної війни, демонструючи всьому світу українську незламність, характер, волю та дух. За нами правда та наші Збройні Сили – мужні, хоробрі, самовіддані воїни. Нехай кожного, хто сьогодні на полі бою, береже Господь. Ми молимось на наших воїнів, захисників. Дякуємо усім жителям громади, які виконують бойові завдання у різних куточках України. Шануємо кожного з вас, з нетерпінням чекаємо додому та бережемо світлу пам'ять про загиблих.

Ми обов’язково вистоїмо, переможемо і зможемо збудувати сильну, мужню та незалежну державу. Бережімо себе, свої родини та Україну!

Зі святом, українці! Слава Україні!

З повагою – Габріел Мкртчян, голова Швайківської громади