Мистецький релакс у Райках: Ебру творить дива

  • 566

Фото без опису

Познайомити дітей Швайківської громади з технікою Ебру, розкрити усі таємниці малювання на воді завітали у Швайківську громаду педагоги Центру позашкільної освіти ім. О. Разумкова: практичний психолог  Леся Вікарій та керівник гуртка «Юні орнітологи» Ніна Ваховська.

Гості прибули на запрошення начальника відділу освіти, молоді та спорту Жанни Карпенко та завідуючої служби у справах дітей Аліни Рогулько. Мистецький релакс відбувся за сприяння голови громади Габріела Мкртчяна. Творчий захід пройшов у Райківській гімназії. Допомогли у його проведенні завідувач клубу Олена Реготун та вчитель гімназії Людмила Дуднік.

«Розум дитини перебуває на кінчиках її пальчиків», - говорив український педагоги Василь Сухомлинський. Малювання в техніці Ебру мотивує до творчості, розвиває уяву, здібності дитини.  Малювання на воді має давню історію та свою філософію. В основі техніки лежать правильні природні форми, а саме – коло. Кожна крапля, яка потрапляє на воду, розтікається в коло, яке можна перетворити в будь-яку бажану форму. Цінність мистецтва Ебру визначається не тільки результатом, а й самим процесом.

«Не обов’язково бути художником, щоб малювати  в техніці Ебру. Наші діти  створили незвичайні малюнки та отримали неймовірне задоволення від уроку. Дякую нашим гостям, дивовижним педагогам Лесі Вікарій та Ніні Ваховській за чудовий урок», - наголосила начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна Карпенко.

Малювання в техніці Ебру нікого не залишило байдужим. Діти з нетерпінням чекають наступного мистецького уроку, який дозволяє відчути себе художником та фантазувати без кордонів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису