Швайківська громада провела в останню путь загиблого воїна Михайла Сергіюка

  • 590

У Швайківській громаді попрощалися  із загиблим військовослужбовцем Михайлом Сергіюком. Чоловік загинув 30-го липня в одному з боїв, що точились на Донеччині.

Прощання з Героєм відбулось 6 серпня:  спочатку в Бердичеві, а потім  у селі Райки. Зустрічав загиблого воїна «живий» коридор. Жителі села зібрались на вулиці Центральній та на кладовищі, аби віддати шану Герою.

Михайлу Сергіюку було 47 років. Він народився у селі Райки. Навчався та жив у Бердичеві. Працював сторожем у Бердичівському педагогічному коледжі. Так сталося, що чоловік своєї родини не мав, але зумів стати своєму племіннику батьком. У загиблого воїна лишилась мати, брат та сестра.

«Жорстока війна забирає найкращих синів, чоловіків, патріотів України. Ми у вічному боргу перед тими, хто сьогодні на полі бою. Тими, хто не повернувся живий із фронту. Вічна пам'ять  та слава Герою, нашому земляку Михайлу Сергіюку, якого сьогодні усією громадою ми проводимо в останню путь», - зауважив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

На траурному мітингу, що відбувся в селі слово мовила староста Райківського старостинського округу Наталія Войнівська, яка розповіла про етапи військової служби полеглого воїна.

Панахиду за загиблим Героєм провів військовий капелан Костянтин Карпенко.

Михайло Сергіюк  гідно та порядно пройшов свій земний шлях, ставши Героєм. Пам'ять про загиблого воїна житиме в серцях його рідних, близьких, знайомих, односельчан... Він став ангелом небесного війська, яке з небес охороняє нас.