День Незалежності України у Швайківській громаді: «Ми є, були і вічно будемо!»

  • 1418

Фото без опису

Найдорожча серцю кожного з нас рідна Україна відзначила 31-ий День народження. День Незалежності України – привід для кожного задуматись, хто ми є і ким хочемо бути в майбутньому. День Незалежності – свято єдності, рішучості та стійкості.

Єдиною родиною зустріла 31-шу річницю Незалежності України Швайківська громада. В клубі села Райки відбулись урочистості, що наповнили душу кожного  гордістю, вірою та світлою надією.

Святе Письмо говорить, що спочатку Бог розселив людей по всьому світу і кожному дав землю. Богом дана земля є святою та рідною. Тому її захист – найперший обов’язок кожного народу.  Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров'ю сотень поколінь наших працелюбних та героїчних предків, які зберегли солов’їну мову, а нас самих наділили веселою вдачею, працьовитістю та високою мораллю. 24 серпня 1991 року Верховна Рада урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави, символом суверенітету якої став синьо-жовтий прапор.

Фото без опису

«Дорогі земляки, щиро вітаю вас з 31-ою річницею Незалежності України! Нехай настане довгоочікуваний мир та спокій. Бажаю усім добра та злагоди, здійснення мрій та щасливого майбутнього у вільній, незалежній Україні», - побажав голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

23 роки Україна не знала війни. Наш народ пишався, що у буремні 90-ті Україні вдалось зберегти мир. Але війна не оминула нашу державу... вона триває вже вісім років років, понад півроку – повномасштабна.  За цей час ми зуміли багато усвідомити, осягнути. Нині майже кожну родину так чи інакше обпалило полум’я військових дій.

На жаль, горе і біль не оминули нашу громаду. Загинули справжні патріоти української землі: Руслан Юсубов, Дмитро Кузьменко, Роман Юрчук, Михайло Сергіюк. Подяками Швайківської сільської ради нагороджені батьки та дружини полеглих Героїв.  

Фото без опису

Швайківська громада пишається земляками, яких відзначено високими державними нагородами – Сергієм Бліновим, Олександром Орлюком, Кирилом Орлюком, Анатолієм Стучиком, Олександром Слабиком, Валентином Костюком, Олегом Платоном. Дякуємо воїнам за мужність та героїзм.

На урочистостях з нагоди 31-ої річниці Незалежності України голова Швайківської громади Габріел Мкртчян нагородив Подякою військової частини А4080 військовослужбовця Василя Рогачова. Нагороду отримала мама воїна – Галина Рогачова.  Громада доземно вклоняється усім матерям, які чекають, чекали і будуть завжди чекати своїх синів з нелегких доріг війни.

У Незалежності України день народження святкує славне село Райки – невелике, квітуче, красиве. Тож вітання линули і з нагоди цього свята.

Вкотре працівники культури громади, діти зуміли подарувати гарний настрій присутнім на урочистому заході.  Люди вірять, що наступний День Незалежності ми святкуватиме у мирній Україні, адже з нами Бог, правда та справедливість.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису