«Освітянське кафе»: педагогічна (не)конференція у Швайківській громаді

  • 423

Фото без опису

29 серпня відбулася серпнева конференція педагогічних працівників «Нова українська школа: впевнені кроки в Швайківській громаді» у форматі (не)конференції – «освітянське кафе».

На форум  прибули делегати із 7-ми закладів освіти Швайківської сільської ради, голова громади Габріел МКРТЧЯН, заступник сільського голови Олена ЛЕЩЕНКО, начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна КАРПЕНКО.

Традиційно конференція розпочалася з урочистого виконання Державного Гімну та вшануванням пам’яті загиблих Героїв України хвилиною мовчання. З вітальним словом виступив Габріел МКРТЧЯН. Привітавши працівників освіти  з початком нового навчального року,  голова громади  висловив вдячність педагогічній спільноті Швайківської громади за самовіддану працю у найважчий час для нашої країни.  Габріел Карленович сфокусував увагу на виконанні заходів безпеки під час планування й організації роботи закладів освіти в умовах воєнного стану, наголосивши, що перш за все зараз необхідно забезпечити безпеку дітей. Якщо діти навчатимуться у безпечних умовах, тоді важливим є зміст та якість освіти.

Під час  (не)конференції нагородили та відзначили кращих педагогів нашої громади.  Не обійшлося і без квітів від голови громади, що  вже традиційно стали невід’ємною частиною кожного заходу.

  Начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна КАРПЕНКО зазначила, що розвиток освіти є і надалі буде одним із пріоритетів у роботі Швайківської сільської ради. Хоча війна і внесла свої корективи і в життя кожного з нас, і в освітній процес взагалі, проте педагоги готові гідно боротися на своєму фронті, забезпечуючи безперервний навчальний процес. 

Під час серпневої (не)конференції обговорювали питання організації освітнього процесу в умовах воєнного стану. Про новий навчальний рік в нових реаліях: впевнені кроки освітян Швайківської громади розповіла начальник відділу освіти, молоді та сорту Жанна Карпенко.

Досвідом роботи з питання « Школа в умовах війни: особливості особистісно орієнтованого навчання» поділилися педагоги Швайківського ліцею.

Педагоги Мирославського ліцею ім. О.І.Онишка ознайомили делегатів конференції з особливостями  розбудови безпечного освітнього середовища закладу загальної середньої освіти.

Свої напрацювання у напрямку оцінювання навчальних досягнень школярів НУШ  презентували представники Райківської гімназії.

Про цінності та пріоритети виховної роботи в умовах воєнного стану, про організацію виховної роботи, зокрема, національно-патріотичного виховання, через використання проєктних технологій  говорили вчителі Слободищенської гімназії.

На перших кроках Нової української школи в закладі дошкільної освіти акцентували увагу освітян працівники дошкілля.

З практичними порадами психолого- педагогічного супроводу  освіти в умовах війни виступили практичні психологи закладів освіти Швайківської громади.                      

Роботу серпневої (не)конференції освітян Швайківської громади  підсумувала Олена ЛЕЩЕНКО, яка подякувала всім учасникам конференції за плідну роботу, зазначивши, що  військова агресія росії проти України цьогоріч поставила перед вчителями України  багато випробувань.Але освітяни завжди були в перших рядах тих, хто з честю долає всі труднощі та негаразди.

 «Щиро дякую вам за ту важливу, необхідну роботу, яку ви робите щодня, - наголосила заступник сільського голови.- Мирного неба всім нам. Перемоги!»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису