«Наші вчителі – the best»: освітяни Швайківської громади приймали вітання з професійним святом

  • 1477

Фото без опису

Слова шани та вдячності сьогодні звучали на адресу педагогічних працівників Швайківської громади. У клубі села Райки відбулися урочистості, присвячені Дню вчителя.

Добрі та мудрі, креативні та інноваційні – такими є педагоги Швайківської громади. Учитель – совість, взірець, наставник, порадник. Тож на адресу працівників такої почесної та важливої професії звучали особливі вітання.

«Праця вчителя заслуговує особливої шани. Ви  сієте добро та мудрість у душах своїх вихованців. Завдяки вам вдалось виховати та сформувати нове покоління патріотів України, які мужньо стоять на захисті та обороні держави. Бажаємо вам впевненості та бадьорості, здоров'я та натхнення, поваги та любові. Нехай кожен день буде цікавим та насиченим, а учні радують своїми успіхами та досягненнями. Мирного неба та швидшої Перемоги Україні», - побажав голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.   

За ініціативи та особистого фінансового сприяння голови громади чарівні освітянки отримали квіти.

Найщиріші вітання зі святом звучали від заступниці сільського голови Олени Лещенко: «Вдячна, що наша освітянська родина завжди є підтримкою та надійним плечем для керівництва громади. У часи випробувань ви гідно тримаєте освітянський фронт. Особливі вітання усім вчителям, які несуть службу в рядах ЗСУ. Головна наша мрія – мир та перемога. Бажаю, щоб  усі наші свята, зустрічі, відбувалися під мирним небом».

Привітала колег зі святом начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Швайківської громади Жанна Карпенко. «Щодня нам довіряють найдорожче – дітей. Вчитель – це артист, але його публіка не аплодує йому. Вчитель – скульптор, але його робіт ніхто не бачить. Вчитель – лікар, але його пацієнти не дуже хочуть лікуватись. Це батько і мати, але він не отримує належної синівської любові», - зазначила керівник відділу.

Працю вчителя ні з чим не порівняти.  Ткач через годину бачить плоди своїх турбот. Орач, сіяч, хлібороб через кілька місяців милується колосками і жменею зерна, вирощеного на полі. А вчителеві треба працювати роки, щоб побачити предмет свого творіння.

Освіта під час війни – ще один фронт боротьби українців.  Деякі вчителі нашої громади, взявши зброю до рук, з освітнього фронту перейшли на військовий. Ми пишаємось вчителем  Райківської гімназії Миколою Біланом, вчителем  Слободищенської гімназії Костянтином Полонським та вчителями Мирославського ліцею Андрієм Гапчином і Юрієм Дзівалтівським. Нехай Господь завжди оберігає вас.

Яскраві емоції подарували педагогам чарівні ведучі Мирослава Коваль й  Наталія Кавілін та усі учасники художньої самодіяльності.  

Багато почесних звань та відзнак є в освітян. Але найвищим з-поміж інших є звання – «Улюблений учитель», тож усі бажали педагогам бути удостоєними цього звання. А ще здійснення найзаповітніших мрій, щоденної радості, поваги та любові оточуючих.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису