Габріел Мкртчян: допомагаємо, підтримуємо, інформуємо

  • 671

Фото без опису

Постійна підтримка та допомога громадянам, які прибули у Швайківську громаду з регіонів, де тривають бойові дії, - важливий напрямок діяльності голови громади Габріела Мкртчяна та сільської ради зокрема.   

Нещодавно громаду відвідала мобільна група зі збору даних на виплату грошової  допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Фахівці провели роботу в селах Мирославка та Райки.

«Нам важливо, щоб людям, які знайшли прихисток у нашій громаді, було комфортно. Ми завжди приходимо їм на допомогу, підтримуємо тим, що маємо, інформуємо. Спасибі міжнародним фондам за підтримку, яка є сутєєвою для внутрішньо переміщених осіб», - наголосив Габріел Мкртчян.

Інформуємо, що багатоцільова програма допомоги від УВКБ ООН – це одноразова грошова допомога людям, що виїхали з регіонів, постраждалих від воєнних дій. Розмір допомоги становить 2220 гривень щомісячно на особу протягом 3-х місяців. Програма реалізується в таких містах та областях відповідно: Львів, Черкаси, Кропивницький, Полтава, Кременчук, Запоріжжя, Дніпро, Житомир, Київська область, Харківська область.

 Хто може звернутися по допомогу від УВКБ ООН?

 Ви можете звертатися до наших пунктів збору даних, якщо ваша родина не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій, має дохід, менший за  5200 грн на особу, та ??належить до таких категорій та критеріїв вразливості:
 переселенці, які перемістилися після 24.02.22,

особи, що НЕ переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких в таких областях, як Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська (перелік може бути доповнений);

люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону).