Спільна молитва за українських воїнів, за мир у нашій державі зібрала жителів Швайківської громади напередодні Дня захисників і захисниць України

  • 1738

Фото без опису

Щира молитва, віра у світле майбутнє  та пам'ять про полеглих воїнів  зібрали вранці 13 жовтня жителів Швайківської громади у клубі села Райки. У громаді  відбувся перший Молитовний сніданок, на який прибули сільський голова Габріел Мкрчян, його заступниця Олена Лещенко, керівник апарату Бердичівської районної державної  адміністрації Світлана Лебедєва, старости старостинських округів, директори закладів освіти, родини загиблих героїв російсько-української війни, працівники культури. Богослужіння звершив настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей В'ячеслав Губенко.

Ініціатива проведення Молитовних сніданків на Бердичівщині належить начальнику районної військової адміністрації Людмилі Димидюк. Територіальні громади схвально її сприйняли та підтримали.

Розпочалася зустріч зі спільної молитви «Отче наш». Хвилиною мовчання вшанували полеглих воїнів-земляків – Руслана Юсупова, Дмитра Кузьменка, Романа Юрчука, Сергія Духа… Пам'ять про кожного Героя російсько-української війни житиме вічно у наших серцях.

«Молитва має велику силу. На жаль, ми не можемо повернути до життя наших загиблих воїнів. Але ми молимося за їх спокій та вічне життя. Ми не припиняємо молитися за наших захисників, які на передовій. Нехай Господь оберігає кожного з них. Дарує мир рідній Україні», - зазначив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

«Сьогодні ми молимося за всіх наших захисників. Нехай Господь оберігає кожного з них. Ми молимося за мир та Перемогу, світле майбутнє для наших дітей», - наголосила на зустрічі керівник апарату Бердичівської РДА Світлана Лебедєва.

«Нині всі наші молитви про мир та перемогу. Ми просимо, щоб усі діти, примусово вивезені з України до росії, були повернуті додому. Нехай усі полонені воїни будуть звільнені, а у поранених захисників швидко загоюються рани», - зазначила заступниця сільського голови Олена Лещенко.

Разом з настоятелем Свято-Троїцького храму отцем В’ячеславом присутні помолились за мир та припинення війни.

«Незалежно від релігійних конфесій, політичного бачення ми маємо бути єдиними. Без Бога, щирої молитви ми не прийдемо до єднання. Будь-яка церква, конфесія має одну спільну вершину, ім'я якій  – Бог, але дороги та  стежинки до неї різні. Ми всі йдемо до Господа. Єднаємось і просимо, щоб завершилась кривава війна», - наголосив отець Вячеслав.

Завершилася зустріч покладанням квітів до Меморіального комплексу, на Алеї пам'яті на території Райківського парку.

Загалом традиція молитовних сніданків бере початок зі сторінок Біблії.  Там описується, як Ісус Христос зібрав своїх учнів за сніданком, поєднавши його зі спілкуванням та благословенням на майбутню роботу та служіння. Повертаючись до сучасності, історія молитовних сніданків розпочалась у 1953 році в Сполучених Штатах Америки. Під час політичної кризи президент країни Дуайт Ейзенхауер запропонував зібратися правлячій владі, опозиції та громадським діячам і помолитися разом за свою країну. Молитва має велику силу. У час повномасштабної війни в Україні щоденно мільйони людей моляться за мир та спокій, просять захисту для воїнів та світлого майбутнього для країни.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису