Зустріч, що мотивує та духовно збагачує: презентація нарису Петра Білоуса «Росія – не Росія» та повісті Юрія Балюка «Серпокрильці» у Швайківській громаді

  • 561

Фото без опису

Зустрічі з творчими людьми завжди окрилює та надихає. Нагоду поспілкуватися талановитими письменниками сучасності нещодавно отримали жителі Швайківської громади. У клубі села Райки відбулась презентація нарису  Петра Білоуса «Росія – не Росія» та повісті Юрія Балюка «Серпокрильці». Видання книг та знайомство з авторами стало можливим за сприяння Благодійного фонду Богдана Кицака.

Доктор філологічних наук, професор Петро Білоус – знаний на Житомирщині і далеко за її межами автор наукових статей, посібників, монографій, поетичних збірок, наукових праць. Нарис «Росія – не Росія» автор адресує мудрим та щирим патріотам України. Тим, хто прагне знати більше.

«Історія має велике значення. Пізнавайте, читайте, хто ми є і чиїх батьків ми діти», - наголосив під час зустрічі Петро Білоус.

В анотації до нарису зазначено: «У нарисі викрито і спростовано всі ті московські фальсифікації та перекручення, щоб читачеві нарешті стала зрозумілою імперська політика Московії щодо України, вчені люди якої і досі доволі обережно ставляться до того історичного мотлоху, аби не викликати гніву "старшого брата" та не розлютити внутрішніх малоросів».

Петро Білоус зауважив, що перемога над Московією – перемога над злом. Втратити цей історичний шанс ми не маємо права.

«Чи бувають випадковості там, де є закономірності» - таке філософське питання обрав епіграфом до повісті «Серпокрильці» Юрій Балюк – автор, з яким пощастило познайомитись жителям Швайківської громади. Як зазначається в анотації до книги, «Серпокрильці» - повість про слабкості звичайної людини, що ведуть до втрати близьких та шлях до самого себе.

Фото без опису

По завершенню презентації, присутні отримали можливість придбати книги. Всі кошти від продажу підуть на допомогу Збройним Силам України. Свої примірники придбав і голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, який щиро радіє проведенню культурних та просвітницьких заходів у громаді.

«Зустрічі з талановитими людьми допомагають збагатитись духовно, змінити деякі погляди на дійсність, пізнати нове. Такі заходи мотивують», - наголосив Габріел Мкртчян.

По звершенню презентації заступниця сільського голови Олена Лещенко подякувала письменникам за зустріч та спілкування. Користуючись нагодою гості відвідали парк, що в селі Райки, та були вражені  від побаченого.

Для Швайківської громади розвиток культури був та продовжує залишатись пріоритетом. У кожному селі громади клуби та Будинки культури є справжнім острівцем дозвілля, відпочинку та розвитку.

Фото без опису

Фото без опису