Мирославський ліцей ім. О. І. Онишка – опорний заклад освіти Швайківської сільської ради

  • 288

Фото без опису

Конкурс на визначення опорного закладу освіти Швайківської сільської ради дійшов до логічного завершення. Комісія визначила переможцем Мирославський ліцей ім. О. І. Онишка, який відповідає необхідним критеріям, передусім – кількості учнів у навчальному закладі.

«Мирославський ліцей – потужний заклад загальної середньої освіти, що гідний стати опорним. Ліцей має чудового та компетентного керівника, професійний колектив та гарні перспективи для розвитку. Ми й надалі працюватимемо над зміцненням матеріально-технічної бази закладу, здійсненням енергоефективних заходів, щоб ліцей ставав ще більш комфортним для навчання дітей, роботи педагогів», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян. Багато заходів планували реалізувати у 2022-му році, але на заваді стала велика війна. Втім, Габріел Мкртчян наголосив, що громада не відступає від запланованих цілей та поступово реалізовуватиме задумане.

Важлива проблема для закладу - здійснення підвезення учнів. З початку повномасштабного вторгнення шкільний автобус був переданий на потреби Збройних Сил України. Керівництво громади шукає можливість, щоб вирішити дану проблему.

«Освіта – ключовий чинник розвитку особистості. Опорний заклад – інструмент, щоб зробити освіту якісною та конкурентоспроможною», - розпочала  директор Мирославського ліцею ім. О. І. Онишка Галина Нагуш.  Змістовно та послідовно керівник закладу розповіла про організацію освітнього процесу, ключові показники функціонування закладу, матеріально-технічну базу, характеристику професійного рівня педагогів, показники рівня навченості учнів. Розповідь супроводжувалась слайдами з фотографіями та діаграмами. Окремо Галина Нагуш окреслила завдання  та  пріоритети Мирославського ліцею, як опорного закладу освіти Швайківської сільської ради.

«Ми усвідомлюємо увесь спектр відповідальності, який беремо на себе. Але ми готові працювати, розвиватись та створювати необхідні умови забезпечення доступу до якісної та ефективної освіти, реалізацію профільного навчання, запроваджувати в освітній процес сучасні навчальні та виховні технології», - наголосила Галина Нагуш. Більш детально цілі, напрямки діяльності закладу відображені у Стратегії розвитку Мирославського ліцею.  

Нагадаємо, що історія Мирославського ліцею розпочалась у 1884 році. Саме тоді в с. Голодьки (нині Мирославка) було відкрито церковнопарафіяльну школу, в якій навчалося 25 дітей. Згодом було здійснено перехід до загального початкового навчання та до восьмирічної освіти. У 1943 році школу відвідували до 600 дітей не лише з Голодьок, а й багатьох навколишніх сіл. У 1967-го і впродовж наступних 33 років школу очолював Олег Онишко, з іменем якого пов'язаний період розбудови та розвитку закладу. У 1981-му було збудоване нове двоповерхове приміщення, розраховане на 320 навчальних місць. Зусиллями директора та тодішнього голови колгоспу Сергія Горячого в новому навчальному закладі поповнювалась матеріально-технічна база та був створений перший в Бердичівському районі кабінет інформатики. Нині у Мирославському ліцеї навчається 236 учнів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису