Подарувати іншим краплинку життя: небайдужі жителі Швайківської громади долучились до донорства

  • 285

Фото без опису

Об’єднались заради порятунку життя: зранку амбулаторія сімейної медицини села Мирославка була наповнена відвідувачами більше, ніж зазвичай. Сюди завітали небайдужі жителі громади, працівники сільської ради, щоб здати кров. Ініціатива голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна та Житомирського обласного центру крові знайшла щирий відгук у серцях людей, які подарували іншим краплинку життя.

«Нині у час повномасштабної війни ми маємо робити все від нас залежне, аби зберегти життя кожному бійцю. Допомогти пораненим мирним громадянам, постраждалим від рашиських обстрілів. Кров, її компоненти необхідні в опікових центрах, онкологічних відділеннях, тож донорство набуває особливого значення. Ми маємо про це пам’ятати. Вдячний жителям громади,  долучатись до доброї ініціативи», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Бути донором не лише шляхетно, а й корисно для здоров'я. На цьому наголосив директор Швайківського Центру первинної медико-санітарної допомоги населення Олег Ковшиков. Американська медична асоціація стверджує, що люди, які здавали кров щопівроку, мали менше інфарктів та інсультів. Масштабне дослідження фінських донорів показало, що здача крові хоча б раз на рік знизила ризик хвороб серця на 88%.У донорів кращий баланс холестерину і нижчий його загальний рівень. Отже, менші ризики серцево-судинних хвороб.

«Донорство – абсолютно безпечна процедура. Здорова людина може здавати кров раз у два місяці. Ми маємо розуміти, що у час повномасштабної війни – це беззаперечна допомога нашим військовим», - наголосив Олег Ковшиков.

Гуманний та шанований вчинок -  віддати людині свою кров. Бо ж, як відомо, вона здатна врятувати чиєсь життя. Донорство – свідомий крок та дієве рішення. Швайківська сільська рада вдячна усім, хто відгукнувся на заклик.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису