Про активні програми зайнятості та допомогу роботодавцям – зустріч у Швайківській сільській раді

  • 236

Фото без опису

Як розпочати та розвинути власну справу? Хто має право отримати мікрогранти та які умови для цього необхідно виконати? Активні програми зайнятості, перспективи для працевлаштування та комплекс послуг для роботодавців й працівників стали темою обговорення  на спільній зустрічі голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна, директора Бердичівської філії Житомирського обласного центру зайнятості Ольги Повійчук та начальника відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Людмили Грабовської.

В умовах повномасштабної війни служба зайнятості пропонує роботодавцям та громадянам фінансову підтримку у вигляді активних програм. Уряд розширив проєкт єРобота та запустив з 10 квітня нові грантові програми для ветеранів на започаткування або розвитку власного бізнесу.

«Захисники й захисниці, які мають бажання займатися підприємництвом, або ж розвивати свій бізнес після повернення до мирного життя, зможуть отримати гранти від 250 тис грн до 1 млн грн», - зауважила Ольга Повійчук.

Запускаються грантові програми, за якими можна отримати:

  • 250 тис грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис грн – для члена сім'ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Гранти на 500 тис грн та 1 млн грн надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів.

Урядовий проект  є Робота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через Портал Дія.

Для того, щоб розпочати власну справу, потрібно здійснити п’ять кроків:

- Скласти бізнес-план;

- Подати документи;

- Захистити бізнес-план;

- Отримати рішення та відкрити рахунок;

- Отримати кошти та починати діяти.

Також у Службі зайнятості пропонують скористатися унікальною можливістю – отримати ваучер на безкоштовне навчання. Скористатися можливостями можуть особи старші 45-ти років і які мають не менше 15 років страхового стажу. Ваучер  дає одноразове право на перепідготовку за робітничою професією; підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовку на наступному рівні освіти; спеціалізацію та підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями.

«Інформація важлива та корисна для наших громадян. Сподіваюсь, що знайдуться сміливці, які захочуть скористатися можливостями, що  нині пропонує держава», - наголосив Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису