Рік смутку та гіркої втрати: Швайківська громада вшанувала світлу пам'ять Народного Героя України Романа Юрчука

  • 739

Фото без опису

Рік смутку та болю, спогадів та гіркої втрати... Рік незагойної рани у серцях батьків, дружини, рідних та близьких.  Минув рік, як Швайківська громада провела у засвіти Народного Героя України, воїна світла та захисника Романа Юрчука. Вшанувати світлу пам'ять Героя 14 квітня зібрались поряд з його могилою голова Швайківської громади Габріел Мкрчян, староста Мирославського старостинського округу Ірина Мельничук, керівники  закладів освіти та культури. Пам’ятний захід  відбувся і в  Мирославському ліцеї, випускником якого був Роман Юрчук.

Фото без опису

«Ця війна забирає найкращих синів України. Вона стала великою трагедією для родин, що втратили своїх синів, чоловіків, батьків. Сьогодні ми вшановуємо світлу пам'ять воїна Романа Юрчука – Народного Героя України. Минув з рік з дня його загибелі…Згадаймо нашого Героя у щирій молитві. Нехай пам'ять про воїна живе вічно у наших серцях», - наголосив Габріел Мкртчян.

Народився Роман Юрчук у селі Райки, проживав у Мирославці, тут закінчив школу. Після школи пішов навчатися на кухаря до Бердичівського професійно-технічного училища. Був призваний на військову службу, яку проходив в Нацгвардії у місті Чернівці. У 2015 став кулеметником 190-го батальйону 84 бригади. Брав участь у бойових діях на Донбасі.

У грудні 2016-го за мужність та героїзм був нагороджений відзнакою «Народний Герой України», яку отримав з рук Народної артистки України Ади Роговцевої. Цього ж року був удостоєний нагрудних знаків «За зразкову службу», «За воїнську доблесть», «Учасник бойових дій», «За участь в антитерористичній операції».

Роман був сонячним та життєрадісним. Він вдихав кожну мить на повні груди, мріяв, будував плани на майбутнє. Доля подарувала йому щасливу зустріч з коханою дружиною Кароліною. У серпні 2020-го вони створили сім'ю, у якій разом виховували донечку Кароліни. Чоловік став для дівчинки справжнім татом...

У лютому, коли розпочалась війна, Роман став одним із перших, хто був мобілізований до лав Збройних Сил України. Промовляючи слова «Я їду до своїх хлопців», вирушив до військової частини, де раніше проходив службу.

15 квітня 2022 року у боротьбі з рашистською навалою загинув…

Життя молодого чоловіка обірвалось у місті Попасна, що на Луганщині, під час бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу. Йому було 26 років…

За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисту суверенітету та територіальної цілісності України, згідно Указу Президента України № 390/2022 від 3 червня 2022 року Роман Юрчук нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). За ініціативи голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна, підтримки членів виконавчого комітету та депутатського корпусу, на честь Романа Юрчука перейменовано вулицю Бубівка, де жив Герой та живуть його батьки.

Швайківська громада пам’ятає кожного Героя, який поклали свої життя на вівтар нашої свободи, миру та безпеки. Герої не вмирають! Вічна та світла пам'ять кожному з них!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису