Відкриття сучасного ФАПу у селі Райки: потужний крок до позивних змін в медичній сфері Швайківської громади

  • 487

Фото без опису

Відкриття оновленого приміщення фельдшерсько-акушерського пункту  – важлива подія не лише для села Райки, а й для усієї Швайківської громади. Медична сфера є одним із головних пріоритетів в роботі голови громади Габріела Мкртчяна та його команди. Оновлений ФАП став першою ластівкою потужних та якісних змін  первинної ланки медицини Швайківської територіальної громади. Урочисте відкриття ФАПу відбулось 16 травня.

«Ми сьогодні відкриємо оновлене приміщення ФАПу. За нетривалий час нам вдалось зробити тут сучасний ремонт, забезпечити водопостачання та водовідведення, втілити заходи з енергозбереження. Бажаю жителям нашої громади звертатися до медичних працівників лише з профілактичною метою, але впевнений, що кожен ваш візит у ФАП села Райки буде сповнений комфорту та позитивних емоцій», - зауважив Габріел Мкртчян.

Голова Швайківської громади наголосив, що навіть при обмеженому фінансуванні, але сильному прагненні та перспективному баченні майбутнього громади, можна втілити в життя важливі проєкти, які принесуть користь жителям. За словами Габріела Мкртчяна, подібні перетворення чекають на усі фельдшерські та фельдшерсько-акушерські пункти громади. Нині тривають ремонтні роботи у ФАПі села Слободище. Після чого розпочнуться у Швайківці, згодом Малосілці, Демчині, Мирославці. Паралельно ремонтуються кабінети лікарів Шваківського Центру первинної медико-санітарної допомоги у приміщенні поліклінічного відділення Центральної районної лікарні. Зроблено сучасний ремонт в кабінеті дитячого лікаря та маніпуляційній кімнаті, капітально відремонтовано вбиральню, що прикметно відрізняє Швайківський ЦПМСД з-поміж інших.

«Медична сфера – пріоритетна у роботі голови громади та працівників сільської ради. Завжди приємно отримувати медичні послуги у світлих та комфортних приміщеннях. Первинна ланка медицини Швайківської громади переживає період позитивних змін та перетворень, що не може не тішити», - наголосив заступник сільського голови Едуард Томашевський. «Триває велика війна, але в кожного з нас свій фронт боротьби та роботи. Нам важливо бути корисними для людей та втілювати ті проєкти, які принесуть загальну користь жителям», - зауважила заступниця сільського голови Олена Лещенко

Привітала присутніх староста Райківського старостинського округу Наталія Войнівська та фельдшер ФАПу села Райки Тетяна Войтко.

Звернувся до медичних працівників та жителів села директор КПН «Швайківський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олег Ковшиков. «Все починається з ФАПу. Коли жителі приходять у холодні та темні приміщення медичних закладів, де десятками років не проводились ремонтні роботи, то й сприйняття послуг, які тут надаються, теж є своєрідним. Інша справа, коли приміщення світлі, сучасні, комфортні, тоді й приємно звертатись сюди за допомогою та консультаціями. Настрої та очікування теж стають більш позитивними», - наголосив Олег Ковшиков. Директор Швайківського ЦПМСД вкотре поінформував про  можливості укладення декларацій з лікарями Центру та перспективи, які чекають на пацієнтів.

Подяками та квітами голова громади нагородив медичних сестер Швайківської громади з нагоди Міжнародного дня медичної сестри. Свої мистецькі вітання медикам подарували працівники культури та педагоги Райківської гімназії.

Після урочистого перерізання стрічки присутні отримали можливість побувати в оновленому приміщенні ФАПу, який дійсно став черговим символом потужних та якісних змін у Швайківській громаді. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису