Оголошення про ПЕРЕМОЖЦЯ земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди на земельну ділянку водного фонду комунальної власності на території Швайківської сільської ради

  • 837

Фото без опису

Проведення аукціонів з права оренди - важливий момент. Насамперед аукціони – це прозорий механізм, усі учасники мають вільний доступ до інформації і рівні можливості. А наявність господаря у водойми забезпечує раціональне використання водних об’єктів та забезпечення належного контролю за якістю вод. Водночас не слід забувати про економічний аспект для розвитку громад, на території яких знаходяться водойми. Це і надходження додаткових коштів до місцевих бюджетів від сплати орендної плати, розвиток рибництва і створення нових робочих місць.

25 липня 2023 року відбувся аукціон земельних торгів у вигляді електронного аукціону щодо продажу права оренди земельної ділянки водного фонду, в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом, загальна площа земельної ділянки 164,3468 га, кадастровий номер 1820886301:06:006:0380, у тому числі, під водним плесом — 93,4847 га, що розташована на території Швайківської сільської ради, в межах с. Слободище, Бердичівського району, Житомирської області, комунальної форми власності, категорія земель – землі водного фонду, цільове призначення -   для    рибогосподарських    потреб (КВЦПЗ 10.07). Термін оренди – 25 років.  

В даному аукціоні взяло участь два учасника ФОП Прокопенко Олексій Андрійович та СФГ «Заріччя».

Переможцем земельних торгів в результаті надання найвищої цінової пропозиції по лоту, а саме у сумі 403 955,00 грн, став ФОП Прокопенко Олексій Андрійович.

Після чого з переможцем земельних торгів було підписано протокол про результати земельних торгів та договір за результатами проведення земельних торгів.

Відповідно до вимог, зазначених  в оголошені про проведення земельних торгів, ФОП Прокопенко Олексій Андрійович вчасно оплатив всі рахунки по лоту, за водний об’єкт та всі витрати (видатки), здійснені на підготовку лота до продажу.

Жителям Слободищенського старостинського округу звернути увагу на те, що водний об’єкт, що розташований на території Швайківської сільської ради, в межах с. Слободище, Бердичівського району, Житомирської області, передано в оренду для рибогосподарських потреб ФОП Прокопенко Олексію Андрійовичу.

За інформацією про порядок місць купання, напування худоби, плавання на прогулянкових суднах, любительське і спортивне рибальство тощо,  звертатися до орендаря  ФОП Прокопенка Олексія Андрійовича.

 

Начальник відділу з юридичних питань

та земельних відносин апарату  Наталія ВОВЧЕНКО

Дата оприлюднення: 31 липня 2023 року