У Швайківській громаді родинам загиблих захисників вручили почесні нагороди

  • 667

Фото без опису

Білими лебедями у небеса відлітають найкращі – цвіт української нації. Безстрашні, мужні воїни, що віддали свої життя за свободу рідної землі. Вони заслуговують, щоб про них пам’ятали та шанували.

13 вересня у клубі села Райки зібрались родини загиблих воїнів, керівництво громади, працівники сільської ради, жителі,  аби згадати тих, хто пожертвував власним життям за право жити вільно на рідній землі. Під час зустрічі відбулось вручення  високих державних нагород та портретів загиблих воїнів, жителів Швайківської громади, членам їх родин.  

За особисту мужність, виявлену у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) жителя села Райки Сергія Духа. Нагороду дружині та дітям загиблого Героя передали начальник Бердичівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Віктор Нагорнюк та полковник Володимир Бігун.

Добрим Ангелом світла, воїном честі та справедливості назавжди залишиться в пам'яті громади Герой Сергій Дух. Воїн загинув 2 вересня на Херсонщині. Без єдиного сина, люблячого чоловіка, турботливого батька залишились батьки, дружина, двоє маленьких синочків.

Шлях воїна та оборонця рідної землі Сергій Дух розпочав 25 лютого 2022 року. Проходив військову службу на посаді старшого водія 2 аеромобільного взводу 8 аеромобільної роти 3 аеромобільного батальйону  військової частини А 4350. Сумлінно виконував бойові завдання, визволяючи рідну землю від ворога. Чоловіку було лише 30. Швайківська громада провела свого Героя Сергія Духа в останню путь, стоячи на колінах та встеляючи дорогу квітами…

З метою збереження пам'яті родинам загиблих воїнів Сергія Орлюка, Василя Рогачова та Максима Білика вручили  портрети Героїв.

До родин загиблих Героїв звернулись голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, його заступниця Олена Лещенко, старости Наталія Войнівська та Ірина Мельничук.

«Важко підібрати слова, щоб втамувати біль рідних та близьких, які втратили своїх синів, чоловіків, батьків, братів на війні. Жодні слова не допоможуть. Все, що ми можемо – берегти світлу пам'ять про наших Героїв, які навічно стали ангелами», - звернувся голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Пам'ять… Гірка та болюча пам'ять війни. Вона ніколи не згасне. Вона ятрить мозок. Збуджує уяву. Нашим обов’язком є збереження пам'яті про кожного воїна, який загинув захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису