Відбулась чергова сесія Швайківської сільської ради

  • 527

Фото без опису

Затвердження бюджету Швайківської сільської ради на 2024 рік, цільових програм та положень, внесення змін до Регламенту – ці та інші питання були розглянуті під час чергової сесії Швайківської сільської ради.  Передувало проведенню сесії – засідання постійних комісій.

В роботі сесії взяли участь 13 народних обранців, старости та працівники сільської ради. Під час засідання було розглянуто 19 питань  порядку денного. Серед них – затвердження фінансового плану КНП «Швайківський ЦПМСД» на 2024 рік, встановлення батьківської плати за харчування дітей у дошкільних закладах освіти, затвердження Програми підвищення кваліфікації педагогічних працівників, Комплексної програми підтримки сім'ї, забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок. Проголосували обранці за прийняття благодійної (гуманітарної) допомоги та передачу майна, вирішили ряд земельних питань.

Одноголосно депутати прийняли бюджет Швайківської сільської ради на 2024 рік. Яким він буде, детально та ґрунтовно пояснила начальник відділу фінансів Олена Шемякіна. Насамперед, варто зауважити, що попри воєнний стан, сільській раді вдалося зберегти діючу мережу установ та закладів, не проводячи скорочення штатної чисельності. Забезпечено дотримання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України в частині потреби у видатках на оплату праці та проведення розрахунків за спожиті енергоносії.  Серед захищених статей передбачено видатки на оплату продуктів харчування для здобувачів освіти 1-4 класів закладів загальної середньої освіти та вихованців дошкільних закладів освіти. Передбачені кошти на здійснення підвезення учнів до закладів освіти. Дохідна частина бюджету громади сформована з урахуванням діючого законодавства, враховано зміни до підходу зарахування податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, що зумовило втрати бюджету більш ніж на 4 млн грн. Зважаючи на зазначене, у бюджеті громади на 2024 рік не передбачені кошти на реалізацію капітальних видатків.

Загалом, засідання сесії пройшло конструктивно та злагоджено. Усі рішення будуть висвітлені на офіційному сайті сільської ради у встановлені законодавством терміни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису