Конкурс «Добрих практик» освітян Швайківської сільської ради «Сучасна освіта-2024»

  • 439

Фото без опису

5 січня на базі Мирославського ліцею імені О.І.Онишка пройшов Конкурс «Добрих практик» освітян Швайківської сільської ради «Сучасна освіта – 2024», на якому педагоги закладів освіти презентували свої практичні та науково-методичні посібники.

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам’ять про усіх загиблих захисників України, які віддали з наш відносний спокій найдорожче – своє життя. На конкурсі були присутні заступник сільського голови Швайківської сільської ради Олена Лещенко, начальник ВОСМКТ Жанна Карпенко та голова методичної ради Надія Бондарчук, котрі у своїх виступах відзначили  високий професіоналізм педагогів, побажали всім гарного настрою і втілення задуманого.

Учителька математики Мирославського ліцею імені О.І.Онишка Галина Юрчук представила свій практикум для учнів 5 класу «Літо і математика», в якому зібрала цікаві завдання для закріплення знань та навичок з усіх тем, які вивчаються у 5 класі відповідно до підручника «Математика» (автор О.Істер).

 Віталій Маньківський, учитель інформатики та математики Слободищенської гімназії презентував присутнім посібник «Інтерактивні завдання для тестової перевірки знань з математики з використанням LearningApps.org», практично показав, як і коли доцільно використовувати дану освітню платформу.

Учителька біології Мирославського ліцею імені О.І.Онишка Олена Уманець цікаво та змістовно розповіла про свій «Збірник компетентнісно орієнтованих завдань з курсу біології, 8 клас», в якому розміщені різноманітні форми роботи, які стимулюють розвиток ключових компетентностей сучасних здобувачів освіти.

Тетяна Гусар, учителька початкових класів Райківської гімназії, представила власний збірник «Тематичні діагностувальні роботи з математики» для учнів 2 класу НУШ. Посібник надасть вчителю можливість швидко та якісно перевірити знання, вміння та навички учнів, а учням - оцінити свої власні досягнення.

Учителька початкових класів Райківської гімназії Світлана Дзівалтівська презентувала дидактичний посібник «Знання. Безпека. Добробут. Навчально-виховний процес у початковій школі за викликами часу та покоління».

У своєму виступі Світлана Андріївна познайомила присутніх колег зі своїм освітнім блогом на платформі Всеосвіта.

Олена Кузьменко, учителька початкових класів Швайківського ліцею, познайомила колег зі своїм практичним посібником «Розвиток логічного мислення на уроках математики у початкових класах НУШ». У виступі педагог акцентувала увагу на важливості розвитку логічного та критичного мислення здобувачів освіти нової української школи.

Ірина Білан, учителька української мови та літератури Швайківського ліцею, презентувала свій науково-методичний посібник «Розвиток м’яких навичок учнів під час вивчення творчості Григорія Сковороди у 9 класі», який буде корисним для учителів-філологів на уроках та під час підготовки учнів до НМТ.

Наталія Павлюк, учителька англійської мови Швайківського ліцею, розповіла про сучасні освітні технології у викладанні англійської мови як засіб саморозвитку учня (аудіо та медіа засобами), які і впорядкувала у своєму практичному посібнику.

Акцентувала увагу на компаративному аналізі як засобу розвитку полікультурної компетентності учнів на уроках зарубіжної літератури учителька Слободищенської гімназії Людмила Павлюк.

Вихователька Слободищенського закладу дошкільної освіти «Сонечко» Галина Довгалюк презентувала впорядкований посібник скоромовок відповідно до тем навчально-виховної роботи та провела коротеньке практичне заняття, на якому досвічені педагоги згадали як воно – проговорювати скоромовки.

Закінчила ланцюжок презентацій педагогічного досвіду вихователька Швайківського ЗДО «Віночок» Юлія Рихліцька-Куряча, яка представила присутнім посібник «Дидактична гра як засіб всебічного розвитку дитини дошкільного віку» та презентувала чимало дидактичних ігор, які використовує безпосередньо у своїй роботі з вихованцями закладу дошкільної освіти.

Усі роботи, які були представлені на Конкурсі, відзначені організаційним комітетом на належному рівні та будуть направлені на обласний етап Конкурсу в Житомирський інститут післядипломної педагогічної освіти. А ми бажаємо усім педагогам цікавих ідей, нових досягнень та професійних здобутків.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису