Засідання комісії з питань захисту прав дитини: конструктивно, дієво, перспективно

  • 261

Фото без опису

Захист прав, здоров'я та життя дітей є одним із пріоритетів для Швайківської сільської ради.  У своїй повсякденній діяльності працівники  ради, служби у справах дітей втілюють заходи, спрямовані на соціальних захист дітей, забезпечення реалізації їх прав та свобод, охорону здоров'я, сімейне виховання та запобігання дитячій бездоглядності.

До виконання зазначених завдань та обов’язків долучається комісія з питань захисту прав дитини, засідання якої відбулось 12 січня. Участь у засіданні взяли члени комісії, працівники закладів освіти та правоохоронних органів.

На порядку денному – шість питань, кожне з яких  було детально розглянуте та проаналізоване. Зокрема, комісія розглянула питання стану справ у родинах, які перебувають у складних життєвих обставинах. На жаль, поведінка деяких батьків, їх низький вихований потенціал та безвідповідальність не просто насторожують, а спонукають вдаватись до кардинальних дій. Зокрема,  було прийняте рішення щодо позбавлення батьківських прав жителів громади відносно двох малолітніх дітей.

Розглянули члени комісії також питання щодо стану утримання, навчання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в опікунських сім'ях. В одній із таких родин стан справ не тішить, тому опікуну було надано рекомендації щодо поліпшення ситуації та попереджено про відповідальність за неналежне виконання опікунських обов’язків.

Окремо члени комісії розглянули питання щодо проведення вільного часу здобувачами освіти.  Батькам наголошено про здійснення належного контролю за поведінкою дітей, зокрема, щодо  їх участі у  заходах, які можуть їм нашкодити.

На основі фактів та почутих  обставин члени комісії ухвалили конструктивні та виважені рішення, які будуть взяті на контроль до повного їх виконання.

По завершенню засідання комісії з питань захисту прав дитини відбулось засідання комісії «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису