Голова Швайківської громади Габріел Мкртчян провів особистий прийом громадян в селах Слободище та Швайківка

  • 536

Фото без опису

Зустрічі з жителями  – найбільш дієвий та ефективний спосіб комунікації. Спілкування з людьми дозволяє не лише почути першочергові проблеми та потреби, а й окреслити плани для майбутньої діяльності та прийняття дієвих рішень.

19 березня голова Швайківської громади Габріел Мкртчян здійснив особистий прийом громадян у селах Слободище та Швайківка. Зустрічі з жителями сіл відбулися за участі секретаря сільської ради Ольги Гусар, депутата Жанни Карпенко,  старости Слободищенського старостинського округу Ольги Ясінської, дільничного офіцера поліції Євгенія Оберемка.

Проблеми, які озвучували мешканці на прийомі, стосувались поточних  справ життя в громаді. Люди говорили про актуальне та наболіле. Жителі села Слободище звернулися до голови громади з  проханням посприяти у поверненні звичного рейсу автобусу, що курсує  за маршрутом «Бердичів-Слободище» та  раніше виїздив з Бердичева о 9.50. Нині даний рейс зняли з маршруту. Окреме питання - облаштування аптечного пункту для забезпечення ліками першої необхідності.  

Поточний ремонт доріг та проведення заходів з благоустрою – напрямки, які турбують жителів. Люди  пропонують залучати до прибирання підростаюче покоління, аби кожен розумів, як робити не потрібно. Нещодавно з такою ініціативою виступив також Габріел Мкртчян, тож пропозицію громади села Слободище голова підтримав. З настанням сприятливих погодних умов проведення заходів з благоустрою відновиться.

Під час зустрічі виникли питання, що стосуються  сфери земельних відносин.. У розмові з людьми голова Швайківської громади Габріел Мкртчян наголосив, що під час дії воєнного стану існують певні обмеження у вирішенні даних питання, що регламентовано законодавством. Підпунктом 5 пункту 27 розділу Х Перехідні положення Земельного кодексу України визначено, що безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється. Положення цього підпункту не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності цим Кодексом.

Питання облаштування автобусної зупинки, проведення ремонтних робіт, допомоги родинам учасників бойових дій,  виділення матеріальної допомоги, дотримання правил любительської риболовлі – серед інших були розглянуті під час зустрічі. Усі озвучені питання та пропозиції взяті під особистий контроль голови громади.

Фото без опису

Фото без опису