Безпечне святкування Великодня

  • 75

Фото без опису

Бердичівське районне управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у релігійних закладах в період Великодніх свят.

Пам’ятайте, що необхідно бути обережними при користуванні відкритим вогнем в культових спорудах щоб від запаленої свічки не загорівся одяг чи інші речі. Для цього необхідно тримати запалені свічки на безпечній відстані від одягу, сумок, корзин та не допускати догорання свічки до маленького огарку, який може перекинутись.

Даючи запалену свічку дітям, спостерігайте, щоб дитина тримала запалену свічку на безпечній відстані від свого одягу та обличчя, поясніть, що гратись запаленою свічкою не можна. Ці заходи допоможуть уникнути травмування відкритим вогнем.

Під час освячення паски необхідно подбати про те, щоб запалена свічка не торкалася поліетилену або кошика.

Напередодні та під час Великодніх свят багато вірян відвідуватимуть кладовища. Рятувальники застерігають, що штучна атрибутика з пластику: вінки, квіти часто стають причинами пожеж на кладовищах, бо швидко спалахують від запаленої свічки. Свічки зі скляним корпусом, та металевими ковпачками не плавляться. А, отже, використання таких підставок для свічки запобігатиме виникнення пожежі.

Якщо ви стали свідком пожежі негайно повідомляйте до Служби порятунку за номером 101!

 

Бердичівське РУ ГУ ДСНС України у Житомирській області