Спогади про них квітнутимуть трояндами: у пам'ять про загиблих воїнів у Швайківській громаді висадили квіти

  • 345

Фото без опису

У пам'ять  про загиблих воїнів, жителів Швайківської громади, їхні родини висадили троянди. Благодійний проєкт  «Троянди пам'яті», ініційований Бердичівською районною радою, був реалізований і на теренах Швайківської громади. Хвилююча подія відбулась 23 квітня.

Разом з родинами загиблих до висаджування квітів долучилися голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, Бердичівської районної ради Олександр Балянов, його заступник Володимир Діхтяр, радник голови Софія Томашевська, перший заступник голови Бердичівської райдержадміністрації Сергій Бакуменко.

«Ми висаджуємо троянди на честь наших загиблих воїнів на Алеї слави. Важко підібрати слова, щоб зменшити біль втрати. Все, що ми можемо – пам’ятати про тих, хто віддав власне життя за нашу безпеку та мир, який дається дуже дорогою ціною», - наголосив Габріел Мкртчян.

Проєкт «Троянди пам'яті» втілюється на теренах всього Бердичівського району.  Ми у нескінченному боргу перед тими, завдяки кому можемо жити, працювати, виховувати дітей, перемагати.

«Герої будуть жити доти, поки ми будемо про них пам’ятати. Це наш маленький внесок у збереження пам'яті... Троянда – квітка ніжна, але в той самий  же час вона може за себе постояти. Квіти будуть нагадувати тих, кого з нами немає. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати про кожного Героя», - зазначив Олександр Балянов.

Щодня, щогодини нам варто пам’ятати,  завдяки кому ми зустрічаємо кожен ранок та  яку ціну має те, що ми йдемо на роботу, повертаємось додому...  Все це ми маємо завдяки нашим воїнам, їх мужності та самопожертві.

«Найбільше хотілося б садити троянди на знак вдячності живим, але ці троянди не про те. Вони про перемогу життя над смертю. Хоча немає поряд з нами наших близьких, захисників, наших мужніх воїнів, але вони завжди в серці мами, посмішці доньки, сльозі дружини, теплому весняному вітрі, легкому дощі, променях сонця. Вони будуть завжди поряд. Нехай не тілесно. Найважливіше і найменше, що може кожен з нас зробити – просто пам’ятати про них», - звернулася до рідних загиблих Героїв Софія Томашевська.

Спогади про наших Героїв квітуватимуть трояндами в серцях, зроняючи краплі пошани та скорботи. Душі їх осяватимуть землю вічним світлом, посилаючи свій захист. Нехай своїм цвітом троянди нагадують кожному з нас про цвіт української нації, який забрала у нас Росія…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису