Габріел Мкртчян: «Вшануймо пам'ять та подвиг героїв-ліквідаторів»

  • 101

Фото без опису

Сьогодні, 26 квітня, ми відзначаємо 38-му річницю однієї з найбільших техногенних катастроф за всю історію людства – аварію на Чорнобильській атомній електростанції.

Трагедія на ЧАЕС зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу. Чорнобильська війна стерла з карти України десятки населених пунктів. Без пострілів, окопів, бліндажів перетворила квітучі міста та села в пустки, згарища…

Спалах над Чорнобильською атомною висвітлив добро і зло, розум і дурість, правду і брехню, висвітлив кожного, хто там працював і жив, хто був поряд з бідою в ту трагічну годину, хто віддав свою молодість, життя і здоров’я заради врятування людей і рідної землі.

У ці світлі квітневі дні ми згадуємо героїв, котрі у перші години, дні й тижні після аварії ціною власного життя зупинили катастрофу. То були люди рідного фаху. Завдяки їхній звитязі, мирний атом було локалізовано…

Шануємо тих, хто пожертвував собою заради збереження життя на землі. Будьмо пильними та обережними, адже безвідповідальність та байдужість породжують трагедію.

Габріел Мкртчян, голова Швайківської громади