У Швайківській громаді відбувся літературний конкурс авторського поетичного слова «Душа моя – мистецтво»

  • 519

Фото без опису

Поезія – це всеосяжна мова, душевна насолода та   засіб самоствердження. Заохочення поетичної творчості – важливий чинник культурного розвитку суспільства. У Швайківській громаді дана сфера суспільного життя завжди на почесному місці. Тож за ініціативи голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна у громаді відбувся літературний конкурс поетичного слова «Душа моя – мистецтво», що зібрав разом талановиту учнівську молодь. Захід пройшов  24 травня у День слов'янської писемності та культури.

Фото без опису

На початку конкурсу  присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять усіх Героїв, які загинули за Батьківщину. Ціною життя найкращих ми виборюємо право розмовляти рідною мовою та самостійно визначати своє майбутнє. Саме у мові  відображений характер та духовна могутність народу, палка любов до Вітчизни, ярий гнів до ворогів, волелюбні думи…

Поезія учасників конкурсу відображає їх творчий пошук, прагнення знайти себе, промовити щирі слова найдорожчим.  Участь у конкурсі взяли талановиті,  яскраві та юні митці Швайківської громади. Рівень майстерності виконання поезій та авторського мистецтва оцінювало поважне журі, до складу якого увійшли: голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко, голова методичного об'єднання відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Надія Бондарчук, директор Будинку культури села Швайківка Надія Вельмик, бібліотекар села Мирославка Мирослава Коваль, поет рідного краю Михайло Довбищук.  

Фото без опису

Кожен з учасників конкурсу – по-своєму неординарний та неповторний. Коротко мовимо слово про них…. Глибока особистість, креативність та талант – ці слова яскраво характеризують конкурсанту Анну Олександрович, з талантом якої громада познайомилась рік тому й далі продовжує розкривати, пізнавати та насолоджуватися творчістю юної поетеси. У постійному творчому пошуку перебуває талановита, весела самостійна та скромна учениця Райківської гімназії Катерина Ювженко, яка презентувала свій вірш «Згине зло». Відповідальний, товариський, лідер класу, активний учасник різних конкурсів, учень Швайківського ліцею  Олександр Виготовський познайомив з поезією «Мамині очі». Талановита та цілеспрямована дівчина, багатогранна особистість, ліцеїста Швайківського ліцею  Вікторія Ніколайчук з  поезією «Дівчинка» зуміла торкнутися потаємних струн душі присутніх в залі. Бурхливі потоки мрій, бажань та дійсності постають в поезії вчителя інформатики Мирославського ліцею Вікторії Войтко (вірш «Інструмент і ти»). Незвичні хвилювання переповнюють душу від поезії вчителя Слободищенської гімназії Юлії Мельничук (вірш «Гуляє чапля у болоті»). Талановита, багатогранна та творча учениця Слободищенської гімназії Анна Федорчук  презентувала вірш «Мрія». Обдарована учениця Швайківського ліцею Аліна Ізраїтель представила вірш «Батьківщина», а Маргарита Харчук поезію «Маргаритка». Активний, креативний та непосидючий учень Слободищенської гімназії Артем Довгалюк познайомив з поезією «Дума про хліб», ніжна та витончена Ольга Кравець поезію «Рідне село».

Фото без опису

До конкурсантів звернувся голова Швайківської громади Габріел Мкртчян: «Сьогодні ми пересвідчилися, що наша громада багата талантами.  Я палкий шанувальник поезії, яка не просто дарує насолоду, а й має  справжнє духовне багатство та цінність. Переконаний, що й надалі такі конкурси проходитимуть у нашій громаді, і ми відкриємо нові імена». Голова Швайківської громади став головним спонсором конкурсу.

Привітала учасників конкурсу начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко, яка зазначила, що обрати кращих було доволі непросто, адже кожна поезія – неповторна, щира та по-своєму глибока…

Підтримали учасників поетичного конкурсу хореографічні колективи Слободищенської гімназії «Реінбов» та «Сонячні».

Отож, за підсумками конкурсу почесне ІІІ місце здобула учениця Анна Федорчук, ІІ місце –  Катерина Ювженко, І місце розділили Анна Олександрович та Вікторія Ніколайчук. Переможці отримали грошові винагороди від голови громади Габріела Мкртчяна.

Усі конкурсанти  отримали заохочувальні призи. Дарунки також отримали танцювальні колективи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису