«Жити в чистій громаді»: активна молодь з сіл Райки та Слободище змінює реальність та творить майбутнє

  • 308

Фото без опису

Зміна сьогодення та творення майбутнього громади в руках активної молоді та небайдужих жителів, які маленькими та послідовними кроками впроваджують новації, діють, надихають. Саме такою є молодь в селах Райки та Слободище, яка днями долучилась до акції «Жити в чистій громаді», що була організована відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Швайківської сільської ради.

Фото без опису

Кожен хоче жити в чистій, охайній та затишній громаді, а це багато в чому залежить саме від нас. Чомусь значний відсоток мешканців не бажає підтримувати чистоту далі свого будинку та подвір'я. На щастя, сучасна молодь у нашій громаді мислить інакше.

Школярі Райківської та Слободищенської гімназії разом з педагогами та іншими небайдужими жителями виявили ініціативу та провели прибирання. Зокрема, в селі Райки всі охочі долучились до створення відпочинкової зони біля озера. Нині тут особливо затишно та комфортно. Краса природи дозволяє відновитися душевно та фізично. У селі Слободище молодь  здійснила прибирання центральної вулиці та зупинок громадського транспорту, що стало суттєвим внеском у створення чистоти в селі.  

Фото без опису

«Прохання до місцевих мешканців – не смітити. Тут прибирали ваші діти. Світ не ідеальний, але нам під силу зробити його кращим. Цінуймо працю інших. І пам’ятайте: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять», - наголосила начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко.

Правильне виховання формує правильні звички. Наші діти розуміють, що збереження довкілля – запорука здорового життя та особиста відповідальність кожного, що й засвідчують своїми діями, намірами та вчинками.

Фото без опису

Фото без опису