День донора у Швайківській громаді: благородна справа та життєва необхідність

  • 314

Фото без опису

Кров рятує життя: для жителів  Швайківської громади та працівників сільської ради, які сьогодні, 11 липня, завітали в амбулаторію загальної практики сімейної медицини села Мирославка, це не просто слова, а дії, наміри та прагнення  допомогти ближнім.

У Швайківській громаді відбувся День донора. Фахівці Житомирського обласного центру крові з радістю зустрічали усіх охочих здати кров. А таких цього разу було більш, ніж вдосталь. Перед взяттям крові – ретельна перевірка. Потенційних донорів оглянув лікар, далі – визначення групи крові та резус-приналежності, обстеження та перевірка загальних показників (включно з аналізом на маркери ВІЛ (СНІД)-інфекції, гепатиту В, С та сифілісу). І лише після цього можна стати донором. Всі правила щодо того, кому дозволено здавати кров, регламентовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Щодня та без винятку кров потрібна у військових шпиталях, відділеннях інтенсивної терапії та хірургії, онкогематології, пологових будинках. Здавши кров, ми можемо допомогти пораненим бійцям та цивільним громадянам, постраждалим від ракетних обстрілів. Забір донорської крові – можливість тих, хто перебуває в тилу, врятувати якомога більше людських життів.  Бути донором – почесно та благородно. Хто зна, можливо, кров громадян, жителів громади, які сьогодні стали донорами, подарує життя людині, яка потрапила в лихо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису