Відкриття дитячого майданчика та парку в селі Райки: унікальний куточок Швайківської громади запрошує на гостину

  • 471

Фото без опису

Якщо ви прагнете отримати невимовну естетичну насолоду, відпочити душею, набратися сил та позитивної енергії, тоді вам точно потрібно побувати в селі Райки. 27 вересня тут відбулась довгоочікувана подія – урочисте відкриття дитячого майданчика та паркової зони, які вже встигли стати місцем сили, спокою, дитячої радості та задоволення.

Дитячий майданчик та парк – проєкт, що був успішно втілений та реалізований в життя батьком та сином. Розпочав будівництво успішний підприємець та меценат Габріел Мкртчян до обрання на посаду голови громади, продовжив справу його син – Артем Мкртчян. Парк  та дитячий майданчик збудовані за особисті кошти підприємця.

Фото без опису

«Мені важливо було завершити те, що розпочав робити мій батько. Дитячий майданчик, парк – все  зроблено з душею. Дякуємо нашим Збройним Силам за можливість жити та працювати на рідній землі. Попереду – нові ініціативи та проекти. Головне, щоб настав мир, і наші захисники повернулись додому живими та здоровими», - зауважив підприємець, благодійник, депутат сільської ради  Артем Мкртчян.

Допомога армії, підтримка соціально значущих ініціатив та проєктів, галузей освіти, культури, медицини та спорту – для Артема Мкртчяна – це  щоденні справи, які залишають позитивний відгук в серцях жителів громади та є частиною її  історії.

Ми живемо в непростий час. Наша держава бореться за свою незалежність, гинуть найкращі сини та доньки  України. Нині, коли захисники роблять все для того, щоб ми могли спокійно жити, нам потрібно  тут, на місцях,  самовіддано працювати. А наші діти натхненно продовжують навчатися, творчо розвиватися та бути гідним продовженням своїх батьків. Діти заслуговують на щасливе дитинство. Тож майданчик у центрі села – радість, забави та різнобарвний світ дитинства. Сміх малечі, що лунає тут з ранку до вечора, надихає усіх дорослих.

Фото без опису

«Сьогодні ми відкриваємо парк та дитячий майданчик – це очікувана та бажана подія. Хотілось би, щоб саме такі заходи ставали приводом для наших зустрічей. На жаль, в умовах повномасштабної війни відбувається мало світлих подій. Частіше нас збирають сумні заходи та дати... Ми віримо в наших воїнів, чекаємо на них з нетерпінням додому. Нехай настане мир, об'єднаються усі родини,і ми вкотре зберемося разом», - зазначив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян. Він закликав жителів, особливо малечу, берегти те, що було створено, цінувати чужу працю та бути гідними громадянами своєї держави й жителями громади.

Фото без опису

Ще донедавна на тому місці, де нині парк і майданчик,  були чагарники, сухі дерева, кущі бузини та чортополоху. Але за ініціативи тоді ще просто підприємця Габріела Мкртчяна, який на даний час є головою громади, розпочалися позитивні зміни та перетворення центру села до непізнаваності. Габріел Мкртчян збудував Свято-Троїцький храм, за його сприяння було встановлено пам’ятники «Ні війні!», жертва Голодомору, загиблим вірменам. Згодом справу продовжив його син Артем Мкртчян, зокрема, й роботи зі встановлення дитячого майданчика та будівництва паркової зони. Крок за кроком вдалось створити куточок з оригінальним ландшафтним дизайном, комфортним рішенням та європейським баченням. Допомогу у створенні оригінального ландшафтного дизайну та гармонійному поєднані  композицій надала креативний дизайнер Інна Сакхонович. 

Фото без опису  

Зі словами вдячності за зроблену гарну справу до Габріела та Артема Мкртчянів звернулися староста села Наталія Войнівська, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко, начальник ДУ «Райківська виправна колонія (№ 73)» Арменак Чобанян, настоятель Свято-Троїцького храму отець Петро.

Почесне місце в парку займає Алея пам'яті загиблих воїнів України – жителів та уродженців Швайківської громади, які віддали свої життя за Батьківщину. Вони – наша честь та гідність. Кожен з них вчинив подвиг, аби ми жили у вільній та квітучій Україні. Нині вони оберігають нас з небес. Алею пам'яті було відкрито наприкінці червня цього року, вона встигла стати  священним місцем під відкритим небом. Кожен може пройтись Алеєю, покласти квіти, запалити лампадку, поглянути у вічі воїнам, що дивляться на нас з непорушних портретів, подякувати мужнім синам України, які несуть Зоряну Варту.

Фото без опису

Тож одразу після офіційної й урочистої частини заходу, що відбулась у клубі,  присутні вирушили до Алеї пам'яті, щоб вшанувати Героїв-земляків. Після цього відбулось освячення дитячого майданчику. А по завершенню найцікавіше для малечі – розваги з аніматорами та частування солодощами, про що потурбувався Артем Мкртчян.

Ми віримо, що незабаром настане той час, коли татусі-герої повернуться додому з війни та приведуть до парку й на дитячий майданчик свою малечу. Віримо, що настане довгоочікуваний мир та спокій, що ми знову зможемо мріяти, планувати та дихати на повні груди. А поки що працюємо, боремось, підтримуємо воїнів та намагаємося жити далі заради наших дітей, їхніх посмішок та майбутнього.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису