Гірка втрата для Швайківської громади: у жорстоких боях на Донеччині загинув житель села Малосілка Артем Дереча

  • 1006

Фото без опису

Трагічна звістка, гірка втрата… Швайківська громада з сумом повідомляє, що за мир, незалежність, вільне майбутнє України віддав життя житель села Малосілка Артем Данилович Дереча. Останній бій воїн прийняв 4 січня 2024 року поблизу населеного пункту Курахове Покровського району Донецької області.

Артем Дереча служив навідником  2 механізованої роти 1 механізованого батальйону легендарної бригади Чорних Запорожців. До лав Збройних Сил України був мобілізований 12 вересня 2022 року. На фронт пішов добровольцем.

Артем Дереча народився 28 грудня 1984 року в селі Малосілка. В 1991 році пішов в Малосілківську школу, далі продовжив навчання в Мирославській. Після школи була строкова служба та навчання в автошколі. Далі служба в Райківській виправній колонії. Одружився, разом з коханою дружиною Мариною народили синочка Назара.

Незадовго  до повномасштабного вторгнення чоловік звільнився з виправної установи, працював за кордоном. Повномасштабна війна застала Артема Деречу в Польщі. І хоч була можливість залишитися за кордоном, жити та працювати в безпеці, але він  обрав інший шлях – шлях воїна, патріота та гідного громадянина своєї держави.

Швайківська сільська рада висловлю щирі співчуття рідним та близьким загиблого Захисника. Схиляємо голови у скорботі і віддаємо шану Герою за його відданість, мужність та жертовність.

Про дату та час прощання з воїном повідомимо згодом.