Особливості завершення 2019-2020 навчального року

  • 997

Добігає до завершення 2019-2020 навчальний рік. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 він став справжнім випробуванням для дітей, вчителів, батьків. Своїм  рішенням Кабінет Міністрів продовжив карантин до 22 червня 2020 року, з окремими послабленнями за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Згідно рекомендацій МОН та МОЗ України  навчальний рік для учнів 1-10 класів закінчиться дистанційно у відповідності до річних планів закладів освіти. До кінця травня педагоги шкіл завершать оцінювання діяльності учнів під час карантину, оформлять шкільну документацію. Рішенням виконкому Швайківської сільської ради від 22 квітня 2020 року № 45 продовжено термін  подачі документів для зарахування учнів до 1, 10-11 класів закладів загальної середньої освіти  Швайківської сільської ради до 30 червня 2020 року.

У 2020 р. учні 4,9 класів звільняються від державної підсумкової атестації. Випускникам 9 класів, які не виявили бажання продовжити навчання в закладі освіти, свідоцтва будуть вручені до 15 червня.

Випускники 11 класів протягом червня – липня складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами якого зможуть вступати у вищі навчальні заклади. В кожному закладі освіти для випускників та їх батьків  створені інформаційні центри, які нададуть усю необхідну інформацію про реєстрацію, терміни, місця проведення та особливості ДПА/ЗНО у 2020 році.

Враховуючи результати опитування батьків, офіційну зайнятість населення громади, невідповідність окремих приміщень та умов закладів дошкільної освіти вимогам «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID -19)», затверджених Постановою головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 р. № 25, прийнято рішення про те, що групи садочків відкриють свої двері для вихованців не раніше серпня 2020 року.

Відділ освіти, молоді та спорту закликає усіх учасників освітнього процесу бути свідомими, дотримуватись протиепідемічних заходів та з розумінням поставитись до тимчасових незручностей у житті шкіл та садочків.

Будьте здорові!Фото без опису