У Житомирському ЦРМС відбувся тренінг для керівників/фахівців структурних підрозділів, які опікуються сферою освіти та культури, працівників бібліотек об’єднаної громади на тему : «Медіаграмотність: як не стати інформаційною маріонеткою»

  • 829

Ми живемо у потужному інформаційному потоці. Щодня, щогодини та щохвилини ми опрацьовуємо безліч різноманітної інформації. Рух інформаційного потоку не спинити. Наше завдання – не потонути у щоденному вирі. Тому, ми маємо усвідомити та підкорити цей потік.

Для освітян ці процеси важливі ще й тим, що наші учні подекуди знають про сучасні інформаційні технології більше за своїх вчителів. Саме тому медіаосвіта освітянської спільноти надзвичайно важлива. Ми маємо не тільки знати, які небезпеки несуть із собою цифрові технології та як на нас впливає інформаційний тиск. Надзвичайно важливо вміти захищатися від цих небезпек і користуватися можливостями, які надають медіа.

Бути медіаграмотним означає розуміти, як засоби масової інформації впливають на нас, на жителів наших громад та на суспільство в цілому. Бути медіаграмотним означає розуміти, як вибір цільової групи впливає на медіаформати та зміст. Бути медіаграмотним означає розуміти внутрішню логіку різних ЗМІ і як вона впливає на повідомлення, що передаються.

Зауважив Sergii Romanovych

 

 

Додаткова : фото та інформація з сторінки Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар